eldiario.es

9

Aquests són els detinguts i imputats en la macrooperació de València

Alfonso Rus, expresident de la Diputació de València, i set càrrecs rellevants del PP més, entre els 24 arrestats en l’Operació Taula

La orla de los detenidos en la operación de Imelsa

L’orla dels detinguts en l’operació d’Imelsa / Belén Picazo

La macrooperació contra la corrupció impulsada per la Fiscalia Anticorrupció, supervisada pel jutjat d’instrucció número 18 de València i executada per la Guàrdia Civil, acabarà, almenys, amb 24 detinguts, segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Aquests són, de moment, els huit de qui s’ha confirmat la identitat:

Alfonso Rus. Expresident de la Diputació de València, expresident del PP de València i exalcalde de la seua ciutat, Xàtiva. Ha estat arrestat en el seu domicili. És sospitós de ser l’home clau del cas Imelsa.

Dimite otro diputado autonómico del PP valenciano procesado en el caso Gürtel

L'exdiputat autonòmic popular David Serra EFE

David Serra, exvicesecretari del PP a la Comunitat Valenciana i imputat pel cas Gürtel, concretament en les peces que investiguen el presumpte finançament il·legal del partit. Serra va ser el número 2 de Ricardo Costa, autor d’una frase cèlebre: “La festa no s’acaba mai en el PP de la Comunitat Valenciana”.

Amparo Mora, Juanjo Medina, Alfonso Rus y Emilio Llopis.

Amparo Mora, Juanjo Medina, Alfonso Rus i Emilio Llopis PP

Emilio Llopis: Excap de gabinet de Rus i exalcalde del Genovés, un poble pròxim a Xàtiva. Va ser nomenat assessor del PP en la Diputació de València a pesar de les sospites de la seua implicació en el cas. És sospitós de ser una de les persones gravades comptant diners.

Máximo Caturla. Exvicepresident de la Diputació de València amb Rus. Va dimitir de tots els càrrecs al maig del 2015, després que se’l sentira en converses sobre cobrament de comissions en el cas Imelsa. Era membre del consell d’administració de l’empresa de la corporació provincial.

Juan José Medina. Un altre exvicepresident de la Diputació i membre del nucli dur de Rus. Exalcalde de Montcada, és vicesecretari d’organització del PP a la província València. El partit ha anunciat la destitució de tots els detinguts i imputats. Com Llopis, continuava com a assessor del PP en la Diputació de València a pesar de les sospites al seu voltant.

El Ayuntamiento de Valencia se personará en la investigación sobre los contratos

L'exregidora popular a l'ajuntament de València María José Alcón EFE


María José Alcón. Exregidora i exassessora del PP en l’Ajuntament de València, també va ser caçada en les converses sobre comissions al voltant del cas Imelsa. És la dona d’Alfonso Grau, vicealcalde amb Rita Barberá i un dels acusats en el cas Nóos. Grau va saltar a la fama per la “fanfarroneria” amb què va defensar la seua innocència.

Vicente Burgos. Company d’estudis dels Camps (a més de Francisco, Gerardo, diputat en el Congrés) i Esteban González Pons (ara en el Parlament Europeu) va deixar fallida una fundació de la Generalitat després d’una gestió qualificada de megalòmana. Després va ser nomenat liquidador de Canal 9. Exmarit de María José Alcón, va ingressar a la presó al juliol del 2014 per impagament de deutes.

María del Carmen García-Fuster. Exsecretària del grup popular en l’Ajuntament de València, assessora del PP durant aquest mandat i una de les persones de confiança de Rita Barberá, alcaldessa de València fins a les eleccions municipals passades. L’han detinguda en el seu domicili, i les oficines del PP en el consistori, registrades. Germana de José Rafael García-Fuster, exsenador popular i exconseller del Banc Financer i d’Estalvis (BFA), l’entitat financera resultant de la fusió de Bankia, Bancaixa i altres caixes d’estalvis.

Els imputats

També han transcendit els pretesos implicats (imputats, investigats després de la reforma de la reforma legal del govern) en el cas que no han estat detinguts.

Alfonso Novo, exregidor d’urbanisme de l’Ajuntament de València i, després de la marxa de Barberá al senat, número 1 del PP en el consistori.

Mariano Rajoy i Luis Salom, en la foto que aquest utilitza en el seu Twitter.

Luis Salom, l’assessor del PP cèlebre per la seua combativitat i hiperactivitat en les xarxes socials.

Marcos Benavent. Exgerent d’Imelsa, l’empresa de la qual va nàixer la pretesa trama, i l’home que ha estirat la manta a canvi d’una reducció de condemna. Benavent, després de la seua excèntrica aparició a la Ciutat de la Justícia de València, on va avisar que eixiria “merda a punta pala”, fa mesos que col·labora en la investigació. La seua imputació és coneguda des de fa temps.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha