eldiario.es

9

Educació recupera les unitats eliminades els últims anys pel PP

La Conselleria presenta la seua proposta d’arranjament escolar per al pròxim curs, en què està prevista la recuperació de 404 aules

Vicent Marzà confirma la rebaixa de les ràtios i que a partir del setembre no hi haurà classes de tres anys amb més de 25 alumnes

Amb vista al curs 2016-2017 es preveu una contractació “històrica” de més d’un miler de professors nous a pesar del descens d’alumnat

El secretario autonómico Miguel Soler y el conseller de Educación Vicent Marzà en rueda de prensa

El secretari autonòmic Miguel Soler i el conseller d’Educació Vicent Marzà en roda de premsa.

La Conselleria d’Educació ha presentat aquest dijous la seua proposta d’arranjament escolar (les unitats previstes en Infantil i Primària a la Comunitat Valenciana per al pròxim curs), un document que serà definitiu al final d’abril després que es resolguen les al·legacions presentades pels centres –els col·legis públics n’han registrat 83 mentre que els centres concertats disposen encara de deu dies per a presentar les seues observacions–-. Segons han explicat des de la Conselleria, el pròxim curs es recuperaran totes les unitats eliminades pel PP des del curs 2012-2013, amb María José Catalá com a responsable del departament.

El conseller Vicent Marzà ha explicat que, utilitzant el mateix criteri per a tots els centres sostinguts amb fons públics –escola pública i concertada– es preveuen 404 unitats noves en tot el territori valencià per al curs 2016-2017 (96 a Alacant, 86 a Castelló i 222 a València), tenint en compte que s’obriran 516 aules i se’n suprimiran o deixaran de funcionar temporalment –fins que hi haja prou alumnes tenint en compte els que pugen de cursos inferiors– un total de 112.

Tant Marzà com el secretari autonòmic, Miguel Soler, han ressaltat que aquesta planificació s’ha elaborat tenint en compte les dades reals i utilitzant un criteri d’eficiència. “S’ha analitzat de manera quirúrgica: unitat per unitat, centre per centre i municipi per municipi”, ha sentenciat Marzà, amb l’objectiu de garantir la qualitat educativa i les necessitats escolarització en igualtat de condicions.

Per això es rebaixen les ràtios “en tots els centres sostinguts amb fons públics” –el pròxim curs passen de 30 a 25 alumnes per aula en Infantil i Primària, de 35 a 30 en Secundària i de 42 a 35 en Batxillerat i Formació Professional–, “el PP va anar més enllà del que marca el Reial decret i va aplicar el màxim possible en contra de la qualitat educativa”. Així, a partir del setembre, cap unitat de primer d’Infantil tindrà més de 25 alumnes, al contrari del que passava fins ara, “i fins i tot hi ha municipis on la ràtio, en compte de ser 25, serà de 23”, han puntualitzat Marzà i Soler, que ha sentenciat que amb el PP “s’ha estat embotint alumnes a l’aula”.

Soler, que ha ressaltat més increment proporcional en educació especial i comunicació i llenguatge, ha cridat l’atenció sobre l’esforç suplementari dut a terme per la Conselleria per a aplicar un canvi d’hàbits. D’aquesta manera, ha remarcat que, mentre en el primer any de María José Catalá com a consellera van desaparéixer 413 unitats, el pròxim curs se’n recuperaran 404, invertint la tendència. “Els últims tres anys es van eliminar 606 unitats públiques i se’n van crear 78 en la concertada, la qual cosa demostra que el PP sí que mirava la diferència entre públic i concertat”, ha dit el secretari autonòmic.

Més professorat

El conseller d’Educació també ha anunciat la contractació de professors nous amb vista al pròxim curs, una circumstància que considera que serà “històrica” i “molt significativa”, amb més d’un miler de nous docents a pesar de la reducció en el nombre d’alumnes. I això malgrat que els recursos de què es disposa són “molt limitats”. No obstant això, no han volgut avançar xifres, perquè està acabant-se de tancar la previsió.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha