Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Torró va donar 5 milions en publicitat en dos anys al grup d'una TV investigada

L'axalcalde de Gandía, Arturo Torró (PP).

Moisés Pérez

València —

Al començament del 2011, l’exalcalde de Gandia, Arturo Torró (PP), va prendre la decisió més polèmica del seu mandat. Va tancar la televisió pública local i va adjudicar aqueix servei a dues televisions distintes. Una de les beneficiàries va ser una mercantil pretesament de l’entorn empresarial de Torró, Inversiones Especiales del Mediterráneo. Al cap d’uns quants mesos, el servei el va assumir en solitari aquesta societat.

Segons la documentació a què ha accedit eldiario.es, aquesta mercantil es va vendre per 2,8 milions d’euros enmig de la crisi del sector audiovisual local al grup de comunicació que gestiona la família Peralta al maig del 2012, pocs mesos després de fer-se l’adjudicació des del govern local del PP.

A partir d’aqueixa compra, Torró va regar amb publicitat la televisió. Des del 2013 al maig del 2015 l’Ajuntament de Gandia va atorgar per la inserció d’espais publicitaris a la cadena 2,7 milions d’euros. Si s’hi suma la quantitat donada a les altres empreses propietat del grup de comunicació més important de la ciutat –hi ha integrada Radio Gandía– la xifra ascendeix a 4,8 milions d’euros. La majoria dels acords per a la inserció de publicitat institucional es van firmar a través de la societat pública Iniciatives Publiques de Gandia (IPG), considerada la Imelsa de la capital de la Safor.

L’administrador de Propulsa, que és l’empresa que detenia la propietat de la televisió abans de la compra pel grup de comunicació, és Jorge Masià. Considerat pels socialistes en la seua denúncia a la Fiscalia com un dels testaferros de Torró, que va compartir negocis amb l’exalcalde a través de la mercantil Green Medical. A pesar de l’adquisició, Masià va continuar com a administrador únic fins al gener del 2015 en l’empresa NewPosition, integrada en l’entramat d’Inversiones Especiales del Mediterráneo.

L’adjudicació està sota la lupa judicial. La jutgessa va imputar Torró per la licitació de la televisió perquè va observar pretesos delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i tràfic d’influències. L'exalcalde declararà davant la jutgessa que investiga el cas a març. L’adjudicatària va ser propietat en el seu primer moment de José Codina, antic gerent de la cooperativa de Centre Històric, quan Torró n’era president. Codina també hauria compartit domicili fiscal amb l’exalcalde. No obstant això, després de la difusió dels informes fets per Bankia a compte de les operacions entre l’entitat i Torró, els socialistes de Gandia van concloure que Codina actuava com a simple testaferro de l’exalcalde, ja que aquest seria el verdader amo de l’empresa.

Etiquetas
stats