Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barberá afirma que el difunt Samaranch va suggerir que Urdangarín organitzara els València Summit

Imatge de la compareixença de Rita Barberá com a testimoni en el cas Nóos

Toni Cuquerella

L’exalcaldessa de València, Rita Barberá, ha afirmat que el difunt expresident del Comité Olímpic Internacional, Joan Antoni Samaranch, va ser qui li va suggerir organitzar els València Summit amb l’organització d’Iñaki Urdangarín i ha negat que fóra la Casa Reial a Zarzuela qui els instara, a ella i l’expresident Francisco Camps, a organitzar els esdeveniments.

La senadora del PP, a les preguntes del fiscal, ha declarat aquest dimarts com a testimoni davant del tribunal de l’Audiència de Palma que jutja el cas Nóos per explicar el seu paper en la contractació per part de les institucions públiques valencianes de l’associació que presidia Iñaki Urdangarín i ha assenyalat que Samaranch li va explicar l’existència de l’Institut Nóos; Barberá ha destacat que se li va presentar la institució com una “entitat sense ànim de lucre”, però que no ho va comprovar, perquè “no era missió meua”.

Barberá també ha explicat que només es va reunir una vegada a la fi de gener del 2004 al seu despatx amb Iñaki Urdangarín i Diego Torres, que li van plantejar l’organització dels València Summit, i que els va convidar a presentar el projecte a la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB) i a CACSA (Ciutat de les Arts i les Ciències), que eren les entitats que gestionaven aquest tipus d’esdeveniments.

Després d’aquesta reunió Barberá assegura que no va tenir cap vinculació amb l’organització de les jornades i que va ser la Fundació Turisme la que es va encarregar de la negociació, amb el seu vicealcalde, Alfonso Grau (imputat en el cas) al capdavant. Rita Barberá, preguntada per la jutgessa sobre la seua relació amb Grau, ha murmurat que s’havia deteriorat, però, a la pregunta de si hi havia enemistat, ha respost que “espere que no”, i ha assenyalat que les negociacions les feia Grau i que no va haver-hi “cap directriu”. A més, l’exalcaldessa ha apuntat que eren les regidories de Turisme i d’Esports les encarregades de gestionar la part pertinent a l’Ajuntament respecte de les jornades.

Pel que fa a la informació a Francisco Camps sobre l’organització dels València Summit, assegura que es va fer en alguna reunió “informal” i sense saber la data de presentació del projecte.

La Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB), de la qual forma part el consistori de la capital valenciana en un 32%, va cofinançar els València Summit, que es van celebrar els anys 2004, 2005 i 2006, i van reportar uns 3 milions d’euros a l’Institut Nóos, entitat sense ànim de lucre creada pel marit de la infanta Cristina i el seu soci Diego Torres.

Etiquetas
stats