eldiario.es

9

L’explotació turística de l’illa de Benidorm que ha facturat milions és il·legal des de fa 58 anys

El Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient rebutja la petició de dues empreses per a ocupar l’illa i recorda que d'ençà del 1959 la seua ubicació ha estat irregular perquè “són uns terrenys de titularitat estatal”

Restaurante en la isla de Benidorm, empresa que ocultaría el número real de visitantes con la connivencia de los funcionarios.

Restaurant a l'illa de Benidorm, empresa que amagaria el nombre real de visitants amb la connivència de funcionaris..

El bar de l’illa de Benidorm i les seues activitats marítimes vinculades han donat grans beneficis a les societats de l’empresari José Cervera i la seua família, que han explotat aquests recursos naturals des del franquisme. Només en viatges de centenars de milers de turistes l’any des de la costa del municipi de la Costa Blanca a l’illot es podrien haver ingressat més d’un milió d’euros l’any, segons les empreses de la competència que han portat el cas als jutjats.

A més, el mateix restaurant ha ingressat centenars de milers d’euros durant tots aquests anys a pesar que no té cap tipus de permisos i amb abocaments continus a la mar en un arxipèlag que pertany al Parc Natural de la Serra Gelada, segons un informe de l’agència de detectius Distrito 46.

En l’actualitat dos jutjats, un de Dénia i un altre de Benidorm, investiguen una possible trama de funcionaris de la Generalitat que podria haver beneficiat els negocis dels Cervera i les seues empreses. És per aquest motiu que el restaurant de l’illa de Benidorm hauria pogut estar obert i rebent visitants durant tants anys i sense que s’hi produïra cap inspecció. La primera que se li va obrir va ser el 5 d’agost de 2004. Aquesta actuació va estar en guaret fins que es va reactivar el 13 de febrer de 2017 i en què ja avisava que no podia haver-hi un restaurant en el petit arxipèlag.

Posteriorment, i després d’aquesta segona inspecció, és quan el Servei Provincial de Costes dependent del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha emés el demolidor informe que conclou que “no ha quedat acreditada de cap manera la legalitat de l’ús de l’hostaleria existent, ja que en cap moment s’ha aportat a l’expedient la llicència municipal necessària per al desplegament d’aquesta activitat, ni la legalitat de l’explotació de l’embarcador, pel fet de no haver-se aportat títol administratiu habilitant per a l’ús d’una instal·lació ubicada en el domini públic maritimoterrestre”. Des del 1959 que es va obrir per primera vegada el restaurant.

I és que el que revela Costes és que la titularitat de l’illa de Benidorm és estatal, per la qual cosa no es pot permetre cap negoci privat. Recorda a l’Ajuntament de la Costa Blanca que era coneixedor que els terrenys eren de l’Estat i critica que al seu dia permetera la construcció de l’edifici per acord plenari “sobre uns terrenys dels quals no té la titularitat”.

Així, l’informe de Costes és taxatiu i conclou que “no reconeix a l’Ajuntament de Benidorm ni a les mercantils Excursiones Marítimas Benidorm i Cerbuques (de la família Cervera) el dret de preferència per a l’obtenció de les concessions per a nous usos i aprofitaments que puguen atorgar-se sobre la parcel·la de terreny afectada, pel fet de no haver quedat acreditada l’anterior titularitat registral sobre els terrenys en qüestió, amb anterioritat a la Llei de costes del 1988”.

L’històric negoci dels Cervera en l’illa de Benidorm tindrà molt difícil, sinó impossible tornar a obrir el pròxim estiu. I les administracions municipal, autonòmica i estatal hauran d’actuar contra aquest negoci.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha