Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Blasco va tenir una periodista cedida il·legalment per una fundació

L'exconseller popular Rafael Blasco en les Corts

Adolf Beltran

València —

L’exconseller de Solidaritat i Ciutadania Rafael Blasco, actualment a la presó pel frau comés en ajudes a la cooperació que es van gastar per a comprar immobles en compte de destinar-les a programes de desenvolupament a Nicaragua, va tenir una periodista del gabinet de premsa del seu departament cedida il·legalment per la Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana (Fundar), entitat per la qual havia estat contractada formalment. Així ho recull una sentència del Jutjat Social número 2 de València, que obliga la Generalitat a pagar a l’afectada una indemnització, a banda de la rebuda pel seu acomiadament de Fundar el 2013.

Segons la sentència, Teresa Doménech va ser contractada el 2008 per Fundar i va mantenir ininterrompudament l’adscripció a la fundació fins al juliol del 2013, any que va ser acomiadada dins del marc de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que va afectar 19 treballadors de l’entitat. Va ser indemnitzada amb 10.857 euros, però va presentar una demanda que s’ha resolt a favor seu al mes de desembre passat. La sentència condemna l’Administració, ara dirigida per la nova majoria d’esquerres que va denunciar Blasco al seu dia, a incorporar-hi la periodista, una de les persones de confiança de Blasco, com a “treballadora indefinida no fixa” o a “donar per extingida la seua faena amb un abonament d’11.808 euros”.

La sentència considera que va haver-hi una “cessió il·lícita” en l’exercici laboral de la periodista, ja que des del principi “els serveis prestats per l’autora ho van ser per a la conselleria corresponent de la Generalitat Valenciana”. Per això, estableix que el seu acomiadament va ser improcedent, ja que “havent prestat els seus serveis l’actora a la Generalitat Valenciana al llarg de tota la seua relació de treball formalment celebrada amb Fundar, s’estima que el fet d’incloure-la en l’acomiadament col·lectiu d’aquesta última entitat va ser indegut, perquè realment no hi prestava serveis; per això, les causes que hagen pogut justificar l’acomiadament col·lectiu en aquesta entitat no li són aplicables”.

El jutge social estima que “l’actora ha estat objecte de cessió il·legal” i estableix una indemnització que pràcticament duplica la que va cobrar la periodista pel seu acomiadament de Fundar, ja que condemna la Generalitat a pagar-li 45 dies per any treballat durant el període en què va exercir al gabinet de premsa de Blasco. No obstant això, els treballadors acomiadats de Fundar que van recórrer contra les indemnitzacions, van veure rebutjada la seua pretensió, ja que el jutge va confirmar que l’ERO s’havia ajustat a dret.

Etiquetas
stats