eldiario.es

Menú

Blasco s’escuda en els tècnics i la tradició per a desmarcar-se de la Gürtel

L’exconseller, a la presó pel cas Cooperació, declara com a testimoni per les adjudicacions irregulars de la Generalitat a la trama

- PUBLICIDAD -
El exconseller Blasco, condenado a 8 años de prisión por el caso cooperación

Rafael Blasco, en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana EFE

Rafael Blasco, el factòtum del PP empresonat pel robatori d’ajudes al Tercer Món, s’ha escudat en la tradició i el paper de tècnics i funcionaris per a eludir qualsevol responsabilitat en la decisió de la Conselleria de Territori de contractar unes quantes empreses de la trama Gürtel el 2005.

Blasco ha declarat com a testimoni en el judici pel cas Gürtel que se celebra en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, centrat en la contractació d’unes quantes empreses de la trama per a muntar els pavellons de la Generalitat en Fitur, la Fira Internacional de Turisme de Madrid.

Ho ha fet per la seua antiga condició de conseller de Territori, durant poc més de 20 minuts, amb aplom i sense signes de desgast pels quasi sis mesos que està a la presó. En les seues contestacions a les acusacions, ha negat qualsevol relació amb persones o empreses de la trama. També ha assegurat que desconeixia qualsevol aspecte relacionat amb Fitur. “Totes les administracions hi participaven habitualment i supose que es feia el mateix de tots els anys. Fitur era una espècie de tradició, com el dia de les Forces Armades o de Ramon de Penyafort”. 

El 2005, la Conselleria de Territori va contractar amb almenys cinc empreses de la Gürtel la instal·lació d’un pavelló de 18 metres quadrats en Fitur. Tots els contractes, menys un, fregaven els 12.000 euros, xifra per davall de la qual l’Administració no estava obligava a adjudicar els encàrrecs per la via del concurs públic. La Fiscalia creu que els contractes es van trossejar per a incomplir la llei i que les empreses que facturaven eren meres tapadores d’Orange Market, la dida de la Gürtel a València.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha