Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Judici a la cúpula de la CAM que va portar l'entitat a la fallida

L'exdirector general de la CAM Roberto López Abad.

EFE

L'Audiència Nacional jutja des d'aquest dilluns vuit exdirectivos de l'antiga Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM) acusats de diversos delictes societaris, entre ells estafa continuada i falsedat comptable en els estats financers del 2010 i del primer semestre del 2011.

La Fiscalia sol·licita les penes de presó més elevades, set anys i mig de presó i una multa de 180.000 euros, per als exdirectors generals Roberto López Abad i María Dolores Amorós, l'exdirector general de Planificació i Control Teófilo Sogorb, i l'exdirector general d'Inversions i Risc Francisco José Martínez, en qualitat d'autors, encara que eximeix de responsabilitat al que fóra president, Modest Crespo.

A més de la Fiscalia també figura com a acusació el Fons de Garantia de Dipòsits (FGD), que inclou l'expresident Crespo com a autor d'un delicte d'estafa a inversors i manipulacions informatives, al costat d'Amorós i Sogorb, per als qui sol·licita nou anys de presó i multa de 144.000 euros.

Una quantitat idèntica per falsedat societària per a López Abad i Martínez, que fan front a tres anys de presó, enfront dels dos anys de presó i multa de 81.000 euros que el fons sol·licita per a Sabater Navarro.

El 22 de juliol de 2011, l'entitat va ser intervinguda pel Banc d'Espanya donada la seua situació d'insolvència, la qual cosa va portar el FGD a injectar 5.249 milions procedents de les arques públiques.

Etiquetas
stats