Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Compromís demana que comparega Camps en la comissió de Ciegsa per “evidències” d'irregularitats

L'expresident valencià Francisco Camps.

elDiariocv

La diputada de Compromís Belén Bachero ha anunciat aquest divendres que el seu grup demanarà la compareixença de l'expresident de la Generalitat Francisco Camps en la comissió de les Corts Valencianes que investiga les irregularitats en l'empresa pública Ciegsa, creada per a construir col·legis. Bachero ha fet referència a la declaració de l'exdirector de relacions institucionals de Ciegsa, Miguel Barranca, davant el jutge del cas Taula, en la qual ha assegurat que Camps va ignorar les seues advertències sobre el fet que s'estaven produint irregularitats en l'empresa.

“El nom de l’expresident Camps ja havia aparegut en la investigació del cas Taula i la trama de cobrament de comissions il·legals vinculada al PP valencià, però ara el testimoni de Barranca converteix la compareixença de Camps resulta fonamental per a aquesta comissió que tracta d’esbrinar les responsabilitats polítiques pels 1.000 milions d’euros en sobrecostos en la construcció de col·legis i la seua corrupció associada”, ha assegurat Bachero.

Segons la portaveu de Compromís en aquesta comissió d’investigació “és molt greu que davant de la denúncia directa d’un alt càrrec de Ciegsa sobre les irregularitats en l’empresa pública l'aleshores President de la Generalitat contestara que estiguera tranquil perquè el gerent, Máximo Caturla, era bon amic seu. La justícia ja establirà si darrere d’aqueixa afirmació hi pot haver una actitud permissiva de Camps amb la corrupció o es tracta d’un reconeixement que ell era el màxim responsable d’aquesta trama dedicada al saqueig de les arques públiques, però el que està clar és que el seu testimoni esdevé clau en la comissió d’investigació parlamentària”.

Compromís demanarà també que comparega Barranca davant la comissió d'investigació parlamentària.

Etiquetas
stats