Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Camps sobre l’accident del metro: “Consignes mediàtiques, no cap, mai, mai”

L’expresident Francisco Camps en la comissió de l’accident del metro de València

Miguel Giménez

València —

Amb una gran expectació, igual que ha passat anteriorment amb l’exvicepresident del Consell Víctor Campos i, sobretot, amb l’exconseller i expresident de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha comparegut aquest dilluns en el parlament valencià l’excap del Consell, Francisco Camps, en el context de la comissió d’investigació de l’accident del metro de València.

Camps, que ha començat la seua intervenció oferint el seu “condol més sentit” als familiars de les víctimes del metro presents en la comissió, ha negat que hi haguera cap pla o estratègia informativa després del succés: “Consignes mediàtiques, no cap, mai, mai”. Així, ha explicat que davant d’un accident de tal magnitud, “no té cap sentit” intentar controlar la informació o canalitzar-la.

Igual que Campos, Cotino o anteriorment l’excap de premsa de Presidència, Nuria Romerales, l’expresident ha negat cap apagada informativa, una actuació, ha indicat, “pròpia d’altres règims”. Segons la seua opinió, aquesta possibilitat “és un impossible, ja que la pluralitat permet que tothom tinga accés a la informació”. I ha afegit: “En la vida he vetat res ni a ningú”.

És més, ha insistit en el fet que el pla del Govern valencià era conéixer què havia passat per a traslladar tota la informació “amb transparència total i sense cap mena de condició”. A més, l’expresident ha assegurat que no coneix què és H&M Sanchis, la consultora contractada per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per 621.000 euros per a preparar els testimonis dels compareixents en la primera comissió d’investigació que es va celebrar el 2006 i que es va tancar en gairebé un mes. “No ho sé, entre cometes, subratllat i amb signes d’admiració”, ha sentenciat Camps sobre H&M Sanchis, alhora que ha negat que hi haguera opacitat.

L’exdirigent valencià, que ha lamentat que no va rebre cap telefonada de ningú del PSPV ni de l’oposició després de l’accident, ha destacat que van voler posar en marxa la comissió d’investigació com més prompte millor per no encavalcar-se amb la causa judicial. Camps, que ha explicat que contestava “només amb el cor”, també ha reiterat que van ajudar i van donar suport a les famílies “des del primer minut”.

Així mateix, ha defensat l’actuació de Cotino, de qui ha dit que estava “sempre predisposat” per la seua experiència com a regidor de Policia, cap de la Policia Nacional i delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, mentre que les ajudes que es van donar van anar seguint el criteri que marcava la llei. En aquest punt, s’ha referit al decret del Consell, que es va aprovar tan ràpid com es va poder buscant la màxima eficiència.

Discussió amb Alexis Marí

Un comentari del portaveu de Ciutadans, Alexis Marí, que ha qualificat d’“infame” el tracte del Consell de Francisco Camps a les víctimes i als familiars ha provocat la reacció de l’excap del Consell, que s’ha indignat amb el comentari del diputat de la formació taronja, a qui ha assegurat que desconeixia i les preguntes del qual ha afirmat que estaven “fora de tota lògica”. Aquesta reacció ha provocat la ‘puntualització’ de Marí, que s’ha referit posteriorment al Govern valencià que presidia Camps de “molt infame”.

La presidenta de la comissió, Sandra Martín, ha hagut d’intervenir unes quantes vegades per a cridar l’atenció tant a l’expresident com a alguns dels portaveus dels grups parlamentaris, com és el cas del popular Alfredo Castelló o el mateix Marí, per les seues intervencions. Martín ha arribat a amenaçar el diputat de Ciutadans amb l’expulsió pel seu comportament.

Etiquetas
stats