eldiario.es

9

El nou Canal 9 té un patrimoni de 57 milions per a fer arrancar les emissions

Els liquidadors de la televisió valoren l’estat de les instal·lacions, els equipaments i els continguts de la televisió al cap de 25 mesos del tancament

Las instalaciones del RTVV en Burjassot, desde donde emitía Canal 9

Les instal·lacions de RTVV a Burjassot, des d’on emetia Canal 9.

Des del punt de vista jurídic el nou Canal 9 podria iniciar-ne les emissions immediatament. Tècnicament, tampoc no hi hauria cap problema. El centre de producció de Burjassot, altres instal·lacions i l’equipament estan en un estat raonable de conservació, segons els liquidadors de l’antiga televisió pública, tancada pel Govern presidit per Alberto Fabra (PP) el novembre del 2013.

El Govern valencià (PSPV-PSOE i Compromís) i el seu suport parlamentari, Podem, volen que la televisió torne a funcionar el 2016, encara que l’anterior TV tardarà a tancar-se: hi haurà pleits –sobretot, de relacionats amb reclamacions del personal– almenys fins el setembre del 2017 i falta dilucidar la denúncia contra el tancament presentada pel PSOE davant del Tribunal Constitucional i la de la CGT contra l’ERO amb què es va acomiadar 1.630 treballadors presentada davant de l’Audiència Nacional.

Al marge d’això, el nou Canal 9 podria engegar-se amb el patrimoni –57 milions d’euros– de l’anterior. Aquests són els actius (propietat de la Generalitat) que encara té la televisió:

Terrenys, construccions i instal·lacions: 40 milions d’euros

Sempre segons l’informe dels liquidadors, el centre de Burjassot està en “condicions acceptables de conservació”. La maquinària i els equips (ordinadors, càmeres, unitats mòbils, cabines....) presenten més problemes pel “pas del temps, la falta d’ús, l’obsolescència i l’avenç tecnològic”. La xarxa de repetidors (“89 centres d’emissió”) està en funcionament.
Aquests tres elements tenen un valor, segons els liquidadors, de 40 milions d’euros. La funcionalitat d’aquests elements és “normal ateses les circumstàncies” –l’edifici de Burjassot no es fa servir i té un aspecte fantasmal des de fa 25 mesos– i podrien ser utilitzats amb “algunes inversions per a mantenir-los i, sobretot, per a actualitzar-los”. Segons el Consell, hi calen cinc milions per a fer-ne la posada a punt.

Programes: 7 milions d’euros

El catàleg de programes de Canal 9 també té valor. Segons els liquidadors, hi ha produccions alienes –continguts fets fora de RTVV– que són propietat de la televisió valenciana per valor de gairebé 5,5 milions d’euros. I drets d’antena –o emissió– per més d’1,5 milions.

Tresoreria: 10 milions

RTVV té diners en els bancs –per a gestionar-ne la liquidació, ja que la televisió continua costant un milió d’euros cada mes– per nou milions d’euros i té pendents de cobrar 300.000 euros.
Deutes: 16 milions d’euros

RTVV també té deutes: més de cinc milions que reclama l’Agència Tributària, amb el personal (1,6 milions pel pagament de la paga extra suprimida pel Govern el 2012), amb proveïdors (dos milions) i amb altres creditors (huit milions). Com va passar amb l’ens RTVV –liquidat per la Generalitat amb el PP per a fer aflorar el Canal 9 sense càrregues financeres, que també va ser tancat després–, fóra normal que l’Administració valenciana assumira aquest deute.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha