eldiario.es

Menú

Carles Dénia entre els millors del món

L'associació internacional de crítics de música folk Transglobal World Music Chat situa l'últim treball del cantautor valencià 'L'home insomne' entre la llista del 50 discs millors del món

- PUBLICIDAD -
El cantautor valencià Carles Dénia

El cantautor valencià Carles Dénia

Que la música en valencià hi ha traspassat les fronteres del País Valencià és una realitat. Els concerts arreu del món que féu el grup de rock Obrint Pas ja no en són una excepció. Actualment esdevenen un fet plenament normal. La música en llengua pròpia fa temps que ha trencat les fronteres.

Una mostra d'aquesta realitat colpidora n'és el cas del cantant de folk Carles Dénia. El seu últim treball fet conjuntament amb la Nova Rimaire, 'L'últim insomne', se situa entre els millors discs de música del món del 2015, tot segons la llista que elabora de forma mensual i anual Transglobal World Music Chat, una mena d'associació internacional que aixopluga a crítics i professionals d'aquest estil.

'L'últim insomne' és un treball que té la seua base en la música tradicional valenciana. No debades, recull bona part d'aquests gèneres com el fandango, la jota, les malaguenyes o el cant d'estil. En aquest treball, Dénia recupera peces populars de les comarques d'interiors (Zarra, Enguera, Navalón, El Rebolledo…) que conviden de forma immediata al ball i a les palmes, en sonar tan potents com quan s'interpreten de forma tradicional.

Però, el disc no sols compta amb ritmes vius. També hi ha peces no tan animades, però d'un sentiment més profund. Utilitzant estructures clàssiques del repertori valencià com les albaes o el cant d'estil, aconsegueix despertar els sentits i la consciència del públic. Tot un reconeixement per a Carles Dénia i per a la música en valencià.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha