Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

A judici els dos exalcaldes d'Alacant del PP Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi per la manipulació del Pla General

Luis Díaz Akperi i Sonia Castedo.

elDiariocv

La suposada manipulació de l'urbanisme de la ciutat en favor de l'empresari Enrique Ortiz asseurà en el banc dels acusats als exalcaldes d'Alacant Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, del PP, per les presumptes irregularitats en les adjudicacions vinculades al Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en el seu compte de Twitter, ha informat que el jutge encarregat del procediment ha obert judici oral.

Al costat de Díaz Alperi i Castedo, també seran jutjats per suborn, tràfic d'influències, revelació i aprofitament d'informació privilegiada i corrupció d'autoritats o funcionaris públics, l'empresari Enrique Ortiz, un dels que han confessat en el judici del cas Gürtel haver finançat il·legalment el PP valencià, i altres sis persones més.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita penes que sumen 10 anys de presó per a Díaz Alperi i Sonia Castedo i inhabilitació per a càrrec públic durant 29 anys i 24 respectivament. Per la seua banda, per a l'empresari Enrique Ortiz, reclama vuit anys de presó i 10 anys d'inhabilitació.

A més de les penes privatives de llibertat, Fiscalia demana multes que ascendeixen a 86 milions d'euros per a Enrique Ortiz; 63 milions per a Luis Díaz Alperi i 126,5 milions per a Sonia Castedo en considerar-la responsable del delicte continuat de tràfic d'influències en concurs medial amb el de prevaricació.

Etiquetas
stats