eldiario.es

9

L’empresa del projecte Castor que va causar 519 terratrémols considera que no va tindre un “impacte ambiental significatiu”

Escal UGS SL, “secundant-se en l’opinió dels seus assessors legals”, no considera necessari registrar provisions per riscos i despeses en el balanç anual

L’empresa va tindre unes pèrdues d’un milió d’euros el 2018 (423.211 euros l’any anterior) i està processada per delicte mediambiental per un jutge de Vinaròs

Acción de protesta de Greenpeace contra el proyecto Castor, en la costa de Vinaròs (Castelló).

Acció de protesta de Greenpeace contra el projecte Castor, en la costa de Vinaròs. Greenpeace

El projecte Castor va provocar 519 sismes de fins a 4,2 punts en l’escala de Richter en la costa de Castelló i Tarragona, però el consell d’administració de l’empresa Escal UGS SL considera que “en l’execució del projecte no va incórrer en cap fet que pressupose un impacte ambiental significatiu”. Així ho indiquen els membres del consell en els comptes anuals de l’empresa corresponents a l’exercici 2018 i depositats en el Registre Mercantil.

El projecte de magatzem subterrani de gas natural situat davant de la costa de Vinaròs (Castelló) ha acabat en els tribunals. El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Vinaròs va processar els directius de l’empresa José Luis Martínez Dalmau i Recaredo del Potro, així com l’empresa com a persona jurídica, per un delicte mediambiental, tal com va informar aquest diari.

Els comptes de l’empresa, aprovats pel consell d’administració el 4 d’abril passat (quan els dos directius encara no estaven processats), reconeix que hi ha un procediment en fase d’instrucció i indica que el jutge de Vinaròs “no ha dictat cap resolució dirigida a garantir les eventuals responsabilitats dineràries que es pogueren derivar del procediment esmentat”.

Encara que la mateixa empresa figurava com a investigada “per un presumpte delicte contra el medi ambient i els recursos naturals com a conseqüència dels microsismes detectats”, els administradors de la mercantil, “secundant-se en l’opinió dels seus assessors legals”, no consideren necessari registrar provisions per riscos i despeses en el balanç anual.

Escal UGS SL va tindre unes pèrdues d’un milió d’euros el 2018 (423.211 euros l’any anterior). Els veïns de la zona afectats pels sismes demanen cinc anys de presó per a José Luis Martínez Dalmau i Recaredo del Potro i una indemnització de 342.500 euros.

El jutge considera que “davant els tremolors que estaven produint-se, els investigats no solament van continuar injectant gas en el magatzem, sinó que fins i tot van augmentar la velocitat”. “No importa el resultat que l’actuació dels investigats haja provocat, sinó el risc o perill que la seua actuació va comportar”, postil·la el magistrat.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha