eldiario.es

9

Castro recorda que el TSJCV va impedir la imputació de Camps i de Barberá en Nóos

El jutge instructor lamenta que el Tribunal “no atenguera” la seua “exposició raonada” que “avalava” la imputació

Assegura que hi ha hagut un “tractament desigual” i que no hi ha hagut un “tracte igualitari” pel que fa a l’expresident balear Jaume Matas

Francisco Camps, Juan Cotino, Jaime Mayor Oreja y Rita Barberá en Valencia.

Francisco Camps i Rita Barberá junt a Juan Cotino i Jaime Mayor Oreja

José Castro, jutge instructor del cas Nóos –que ha començat aquest dilluns a l’Audiència de Palma–, ha recordat que va ser el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la institució que va impedir les imputacions de l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, i de l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, en “no atendre” els arguments que ell hi va remetre per a reclamar la imputació.

En declaracions fetes a la Cadena Ser, Castro ha explicat que va enviar una “exposició raonada” al TSJ valencià que “avalava” que foren imputats tots dos, per això critica que hi haja hagut un “tractament desigual” que s’ha aplicat als dos exdirigents populars valencians pel que fa al que ha passat a les Balears amb Jaume Matas: “no hi ha hagut un tracte igualitari”.

Precisament, l’Audiència de Palma ja va lamentar al novembre que Camps i Barberá es deslliuraren de la imputació –Castro havia apuntat que hi havia “indicis racionals” de presumptes delictes de malversació, prevaricació, frau i falsedat documental.

Els cinc imputats valencians

L’Audiència de Palma jutja cinc valencians pel cas Nóos. El primer és el tinent alcalde de València i exmà dreta de Rita Barberá, Alfonso Grau, que s’enfronta a una petició màxima d’11 anys de presó pels presumptes delictes de prevaricació administrativa, malversació, frau a l’Administració i tràfic d’influències.

També s’enfronten a peticions de penes de presó l’exsecretari autonòmic de Turisme, Luis Lobón (de 8 a 11 anys); l’exdirector de la Ciutat de les Arts i les Ciències (Cacsa), José Manuel Aguilar (de 6 a 11 anys); l’exdirector de l’Institut Valencià de Finances i també exdirector de Cacsa, Jorge Vela (de 6 a 11 anys); i l’exresponsable jurídica de Cacsa, Elisa Maldonado (de 8 a 11 anys).

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha