Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ciutadans bloquejarà la nova televisió pública si el PSOE no canvia de candidat

Josep López, en la comissió sobre la radiotelevisió pública en les Corts Valencianes.

El diputat de Ciutadans (C’s) en les Corts Valencianes, Toni Subiela, ha advocat aquest dimarts per “no utilitzar el Consell Rector de la nova radiotelevisió pública, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, per a col·locar-hi amics” i ha reclamat “més responsabilitat i serietat” per a arribar a un consens.

“Espere que tots ens hàgem adonat que l’objectiu és fer un Consell Rector plural i heterogeni i no pagar antics favors, ni col·locar-hi comissaris polítics”, ha subratllat Subiela, alhora que ha afegit que “si les postures no han canviat, l’acord serà impossible”.

El vot a favor de Ciutadans o del PP és imprescindible perquè els partits que governen la Generalitat, PSPV-PSOE i Compromís, i el seu suport parlamentari, Podem, constituïsquen el Consell Rector de la nova televisió, que necessita tres cinquenes parts dels vots en el parlament autonòmic per a eixir avant.

Ciutadans, després de donar suport a la llei per a crear el nou Canal 9, va trencar al final l’acord perquè no acceptava el nomenament de Josep López, proposat pel PSOE, com a president del Consell Rector. L’elecció d’aquest òrgan es va ajornar del juliol al setembre. Si es tenen en compte per les paraules del diputat Subiela, el seu partit no donarà suport a López.

Cal “que tots siguem prou responsables per a presentar candidats que no alcen suspicàcies en la resta de les formacions polítiques”, ha dit. A més, demana que les candidatures es presenten “amb prou de temps i amb les formes adequades per a propiciar un diàleg i un ampli consens, com mereix un tema d’aquesta entitat”.

El president de la Generalitat ha assegurat que hi haurà nova televisió pública “sí o sí”. Subiela, no obstant això, encara que “entén la pressa de PSPV i Compromís per reobrir els mitjans de comunicació públics per a explicar la seua gestió”, creu que “tot té un límit i cal abordar ja el debat d’una manera seriosa”.

“C’s no donarà suport a canviar una televisió i una ràdio públiques al servei del PP per unes del tripartit”. “Els valencians vam acabar farts d’una RTVV que ningú no veia i que suposava un malbaratament de diners vergonyosos. O les coses es fan d’una altra manera o no es faran amb el vot de Ciutadans”, ha assenyalat en un comunicat.

Tornada a les negociacions

El diàleg per a intentar consensuar el Consell Rector es prendrà l’última setmana d’agost, amb la tornada a l’activitat de les Corts Valencianes. El PSOE no descarta retirar la candidatura de López, però Puig va demanar el dilluns un “esforç” a tots els partits. El PP, per exemple, ha proposat per al nou ens públic un excàrrec de Canal 9 acusat de desinformar sobre l’accident del metro a València.

stats