Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El pacte amb Ciutadans no força la dimissió dels regidors del PP a València

L’exportaveu municipal del PP en l’Ajuntament de València, Alfonso Novo, un dels nou edils imputats pel cas Taula

elDiariocv

Els regidors del PP a València imputats pel cas Taula –nou de 10– no hauran de deixar els càrrecs per l’acord entre Ciutadans i Mariano Rajoy per a intentar aconseguir la reelecció d’aquest com a president del Govern.

L’acord estableix la separació immediata de les seues responsabilitats dels càrrecs investigats per corrupció, però només d’aquells amb responsabilitats d’àmbit estatal, segons un dirigent de Ciutadans a Astúries. Diputats autonòmics –el PP en té un, abans edil, esguitat per Taula– i regidors –els nou ja al·ludits de València– quedarien al marge de la mesura pactada per a regenerar la vida política.

Tots ells estan imputats per un pretés delicte de blanqueig pel fet d’haver participat en la trama presumptament ordida per a finançar il·legalment al partit. El PP els va obrir expedient i els va suspendre de militància, encara que, huit mesos després de l’esclat del cas, encara no ha pres altres mesures. Per exemple, l’expulsió.

Els edils, mentrestant, s’aferren als càrrecs a pesar de la pressió rebuda al seu dia del partit. La seua posició no ha canviat. Rita Barberá, ara senadora i, doncs, aforada, està pendent que el Tribunal Suprem decidisca la seua eventual imputació. Si és el cas, com que ocupa un càrrec en una institució estatal, sí que hauria de deixar l’escó. Les mossegades en el cas Taula poden arribar a 20 milions d’euros.

Ciutadans no aclareix l’abast dels seus requisits

Aquest dilluns, Inés Arrimadas ha estat preguntada sobre això, però no ha respost sobre l’abast de la condició que va imposar el seu partit. “Nosaltres som els únics que hem aconseguit que el PP signe això”, ha dit en el programa Al Rojo Vivo, per defensar la importància del Pacte Anticorrupció.

Arrimadas ha afegit que “si el PP no compleix, s’acabarà el suport de Ciutadans”, en el cas en què els imputats per corrupció no deixen el càrrec. La política catalana no ha concretat, no obstant això, si aquest punt només es refereix als responsables a escala nacional.

Etiquetas
stats