eldiario.es

9

Compromís i el PSPV volen destinar part de les nòmines dels diputats a la lluita contra el coronavirus

Si no hi ha consens en la Mesa de Les Corts, els diputats de Compromís renunciaran al complement "de manera individualitzada"

Els diputats autonòmics del PSPV-PSOE donaran la indemnització per l'exercici del seu càrrec a entitats que lluiten contra el coronavirus

El diputado autonómico de Compromís, Josep Nadal, en Les Corts Valencianes

Diputats de Compromís durant un ple de les Corts Valencianes celebrat la passada legislatura.

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha proposat que el concepte d'indemnització per l'exercici de la funció de diputats que inclou les nòmines dels parlamentaris es destine a recursos per a la lluita contra el coronavirus.

L'acord que regula l'estructura de retribucions dels parlamentaris valencians inclou la figura de la indemnització per l'exercici de la funció representativa que abasta les despeses segons la distància entre el domicili del diputat i el Palau dels Borja.

El decret de l'estat d'alarma, indica Compromís en el seu escrit a la Mesa de Les Corts registrat electrònicament aquest dijous, modifica "substancialment l'exercici de les funcions vinculades al càrrec".

Així, la formació ha demanat a la Mesa del parlament autonòmic que destine els imports a sufragar despeses de la Generalitat Valenciana "vinculades a l'assistència sanitària, la salut pública i l'assistència sociosanitària derivades de la crisi provocada" pel coronavirus.


La mesura, expliquen fonts de Compromís, podria aplicar-se automàticament si hi haguera consens entre els grups parlamentaris representats en la Mesa de Les Corts. En cas contrari, indica Ferri, els 17 diputats de Compromís renunciaran a aquest complement "de manera individualitzada".

El PSPV donarà les seues indemnitzacions

En aquesta mateixa línia s'han expressat des del PSPV-PSOE. Els diputats autonòmics socialistes han anunciat que renuncien a cobrar la indemnització per l'exercici del càrrec. Tal com han acordat els 27 parlamentaris, aqueixa quantitat es donarà a entitats de caràcter social que estan treballant per a pal·liar les greus conseqüències socials que està generant la crisi del coronavirus.

Es tracta de part de la nòmina que perceben els representants socialistes en les Corts i el muntant de les quals, des de l'inici de l'estat d'alarma fins a la seua finalització, serà destinat a organitzacions que al llarg d'aquesta crisi estan col·laborant per a aconseguir que ningú es quede arrere. "La pandèmia global que patim està generant situacions molt complicades" i els diputats autonòmics volen reconéixer així la gran tasca social que estan realitzant moltes organitzacions sense ànim de lucre en les últimes setmanes.

Quan passe la crisi de la COVID-19 i es reprenga el període de sessions, es continuaran prenent més decisions des del Parlament autonòmic. "Mesures per a garantir que, a diferència del que va succeir en la crisi de la dècada passada, la societat valenciana isca unida sense que ningú es quede arrere", subratllen.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha