Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Comunitat Valenciana s’ofereix a acollir uns 1.800 refugiats

La vicepresidenta del Consell presideix la comissió d’Atenció i Acollida al refugiat

elDiariocv

València —

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, ha anunciat aquest dilluns la cessió de tres immobles per part de Cajamar a la Generalitat per a l’acollida de persones refugiades que arriben a la Comunitat Valenciana, i ha assenyalat que gestos com aquest posen en evidència “el compromís de la societat civil” i la seua “solidaritat”.

Mònica Oltra ha presidit la Comissió Mixta d’Atenció i Acollida a persones Refugiades i Desplaçades formada per distintes àrees dels departaments del Consell d’Igualtat, Sanitat, Educació, Transparència i Economia Sostenible, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les tres diputacions provincials, la Universitat de València i les entitats Accem, Cepaim, Creu Roja, Cear, Càritas i Acnur.

Cajamar ha cedit aquests pisos a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per un període de 5 anys per a l’allotjament “de persones refugiades o migrants”, ha explicat la vicepresidenta, que ha ressaltat “la gran aliança” que hi ha entre El Govern valencià, els municipis i les entitats per a donar “atenció integral” a aquest col·lectiu, amb el qual es té una obligació “moral i legal” de traure’ls d’on estan.

“Arriba l’hivern i a la Mediterrània fa molt de fred”, ha recordat, i ha assenyalat que no es pot permetre que en les illes gregues es continuen “amuntonat els vius i els morts”, per la falta de “voluntat política” del Govern central, que s’acull a “qüestions burocràtiques”.

La Comunitat, preparada per a rebre refugiats

En la reunió, la vicepresidenta ha fet insistència en el fet que la Comunitat està preparada per a rebre les persones migrants, “té l’organització, té les ciutats refugi, els albergs, té les ONG, té el sistema educatiu i sanitari preparat i el departament de multilingüisme”, ha indicat.

Davant de l’expectativa d’arribada a la Comunitat Valenciana de persones sol·licitants de refugi o asil procedents de països en conflicte, Mònica Oltra ha assenyalat que la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha desenvolupat un treball de coordinació previ amb les entitats locals, centralitzant les ofertes canalitzades i actualitzant la disponibilitat de les distintes tipologies de recursos per a donar una resposta immediata que garantisca la recepció correcta i l’atenció amb dignitat a aquestes persones i famílies.

133 municipis acollidors

Fins al moment s’han adherit a la Xarxa de municipis acollidors o Ciutats Refugi, un total de 133 municipis, dels quals 39 són de la província d’Alacant, 24 de Castelló i 70 corresponen a la província de València. La Comunitat Valenciana ja pot oferir en aquests moments al voltant de 1.400 places per a persones refugiades.

Pel que fa a la coordinació institucional, la Direcció General d’Inclusió Social ha mantingut fins ara 83 reunions relacionades amb la situació de les persones refugiades, amb ajuntaments, entitats socials, agències d’Atenció a Persones Migrants (AMICS), Ministeri de Treball, universitats, entitats financeres, etc.

Reunió “decebedora” a Madrid

Precisament, la vicepresidenta del Govern valencià s’entrevistava la setmana passada a Madrid amb la secretària general d’Immigració i Emigració, Marina del Corral, una reunió que va resultar “decebedora”, segons el parer d’Oltra. Des del seu departament reconeixien que “no va anar bé” una entrevista que va servir per a avançar en aquest tema.

Etiquetas
stats