Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Conferència Episcopal dóna suport a Cañizares contra la “propaganda blasfema” del bes lèsbic de la Mare de Déu

Imatge d'una assemblea de la Conferència Episcopal.

Toni Cuquerella

L’acte de desgreuge a la Mare de Déu dels Desemparats convocat pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, arran del polèmic cartell del bes lèsbic amb la Mare de Déu de Montserrat, ha rebut el suport de la resta de les diòcesis del territori valencià, Oriola-Alacant, Sogorb-Castelló i Tortosa. L’acte, però, no ha estat secundat pels bisbats de Barcelona ni pel de Sant Feliu de Llobregat (a què pertany el monestir de Montserrat). Del cartell, editat pel grup minoritari Endavant, se n’han desmarcat els principals portaveus del moviment LGTB valencià.

En el text titulat ‘Carta al poble de Déu que pelegrina a les diòcesis d’Oriola-Alacant, Sogorb-Castelló i Tortosa’, i que els bisbes signen de manera conjunta, hi expressen la seua unió i suport als actes de desgreuge “davant de la greu profanació” de les imatges i conviden “tots els fidels” a participar en els actes “en honor de la Mare de Déu, mare de l’Església i patrona del regne de València”.

Igualment, preguen a “tots els sacerdots i feligresos de les nostres diòcesis que no puguen desplaçar-se a València que s’unisquen espiritualment a les seues comunitats i parròquies, resen el sant rosari i celebren la missa votiva de la Mare de Déu”. Els bisbes conclouen la carta afirmant que “el respecte de les persones, de la seua dignitat i de les seues creences és un puntal fonamental de la veritable democràcia i d’una convivència en pau”.

D’altra banda, la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha condemnat aquest dimecres la “profanació blasfema” de les imatges de la Mare de Déu dels Desemparats i de la de Montserrat i ha expressat el seu suport a la cerimònia religiosa de desgreuge convocada per l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

Per a l’Església catòlica, aquesta “propaganda blasfema” és, “per desgràcia”, “un episodi més d’una espiral que atempta contra l’exercici legítim de la llibertat religiosa, i també contra la lliure predicació de l’Evangeli en una societat plural”. A més, han subratllat que aquesta imatge “fereix els sentiments religiosos arrelats en el poble cristià de la Comunitat Valenciana, de Catalunya i de la resta d’Espanya”.

Per això s’uneixen “espiritualment” a la cerimònia religiosa de desgreuge a la Santíssima Mare de Déu, convocada per l’arquebisbe de València, que se celebrarà demà a la vesprada, i expressen la seua “solidaritat” amb els fidels i els bisbes de la Comunitat Valenciana.

Diòcesis catalanes

Des de l’arquebisbat de Barcelona han explicat que no volen atiar la “confrontació” i s’han limitat a manifestar el seu rebuig a l’ús de la imatge de la Moreneta secundant el comunicat de la Comunitat Benedictina de Montserrat. Aquesta comunitat va emetre el cap de setmana passat una nota breu en què comunicava que el monestir “lamenta profundament la utilització banal i de mal gust d’imatges de la Mare de Déu molt arrelades en la pietat popular i dignes del màxim respecte. Fets com aquests poden ofendre els creients i altres persones respectuoses amb aquests símbols. Quina llàstima!”.

Etiquetas
stats