Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El Consell adoptarà mesures “immediates” per donar suport a ajuntaments i sectors afectats per la gota freda

Un gual inundat per la pluja a Almenara (Castelló)

Europa Press

Castelló —

0

El president Ximo Puig ha anunciat que el Consell adoptarà mesures “immediates” per a donar suport als ajuntaments i sectors econòmics que s'hagen vist afectats pel temporal, i ha agraït a la ciutadania la seua responsabilitat i comportament “magnífic”.

“La posició de la Generalitat sempre ha estat la mateixa: el primer que hem de salvar davant qualsevol emergència és la seguretat de les persones”, ha afirmat durant una reunió a l'Ajuntament de Benicarló (Castelló) amb responsables del dispositiu preparat per a fer front a l'emergència.

De cara a les pròximes hores, Puig ha demanat els valencians que mantinguen la “prudència”, atés que ha recordat que l'alerta encara no ha finalitzat, segons informa el Consell.

En qualsevol cas, ha garantit que la Generalitat donarà resposta “immediata” a través dels acords que siguen necessaris i mitjançant els mecanismes que resulten més eficaços a les necessitats dels ajuntaments que hagen pogut veure les seues infraestructures bàsiques danyades, així com a sectors econòmics afectats, com l'agrícola.

“Més val previndre que curar”

El cap del Consell ha destacat les actuacions per a preservar la seguretat de la ciutadania, com la suspensió de classes i activitats, unes decisions que “encara que puguen causar molèsties, són absolutament necessàries perquè més val previndre que curar”, ha recalcat.

Sota aquest prisma, ha recordat que la Generalitat treballa en conjuntament en el dispositiu d'emergències amb els ajuntaments, el Govern central i els cossos i forces de seguretat de l'Estat.

“Una vegada més, ha funcionat la bona coordinació”, ha manifestat, per a agrair la labor dels cossos policials, emergències, alcaldes i personal autonòmic encarregat de coordinar les actuacions.

En la trobada a Benicarló també han participat l'alcaldessa del, Xaro Miralles; el director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten.

378.500 alumnes afectats

Segons les dades facilitades per la Conselleria d'Educació, uns 150 municipis valencians han suspés l'activitat en els centres escolars a causa de l'episodi de pluges torrencials. A la província de Castelló han cancel·lat les classes totes les poblacions a excepció de Sucaina i Vilafermosa, la qual cosa afecta a al voltant de 98.500 alumnes. Els alumnes afectats en tota la Comunitat són uns 378.500.

També l'ensenyament universitari s'ha vist afectad i tant la Universitat Jaume I de Castelló com la Universitat de València i la Politècnica van comunicar la suspensió de classes per a aquest divendres.

Etiquetas
stats