Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El Consell adverteix les TDT que d’ací a sis mesos han d’estar emetent

La vicepresidenta Mònica Oltra dóna compte dels assumptes tractats en el ple del Consell en roda de premsa

Miguel Giménez

València —

La Generalitat Valenciana seguirà endavant amb el procés d’adjudicació de les TDT –tancada pel govern d’Alberto Fabra a penes 48 hores abans de la investidura de Ximo Puig com a president “en el temps de descompte i al crit de tot lligat i ben lligat”–, “hi ha un informe jurídic que empara la decisió i hem de respectar la legalitat”, ha apuntat la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, que afegia, “serem escrupolosos perquè totes les concessions complisquen estrictament la legalitat”.

Així, l’executiu de Ximo Puig “complirà” la legalitat estricta, “encara que no ens agrade, perquè és una situació heretada”, ha assenyalat la vicepresidenta. La Generalitat exigirà que les adjudicatàries –42 en total– presenten un projecte en el termini de 4 mesos i estiguen emetent al cap de mig any en les condicions reglades per la legislació (utilització del valencià, informació de caràcter local, limitació de l’emissió en cadena, respectar els horaris de protecció a la infància...).

Oltra ha carregat contra el govern del Partit Popular, que “ha utilitzat la Comunitat Valenciana com a banc de proves per a totes les gresques que la ment humana pot imaginar, i aquest n’és un exemple”, tot i que puntualitzava que “encara que no ens agrade, no les podem anul·lar”.

De la mateixa manera, la vicepresidenta s’ha referit a una de les adjudicacions, vinculada a Antonio de la Viuda, imputat en Gürtel, “ens agraden les adjudicacions o no, és irrellevant. No faré un diagnòstic individualitzat de les adjudicatàries, però sí que en farem un seguiment escrupolós”, alhora que insistia en “ni ètic ni estètic, com tantes coses que ha fet el PP”.

Refugiats

Oltra també s’ha referit a la situació dels refugiats sirians, “el problema és un govern que no actua i bloqueja solucions possibles”, ja que ha recordat que la Comunitat Valenciana disposa d’una previsió de 620.000 euros i 600 places en albergs públics –als quals se sumarien altres oferiments privats, d’entitats i col·lectius– per a la recepció de refugiats.

El Consell confia que el president del Govern, Mariano Rajoy, “complisca la seua paraula” quan els va remetre la a vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría per desbloquejar la situació, “ella ens ha confirmat que no es reunirà amb nosaltres i ens ha remés a la seua secretària general. Ho esperem, perquè continuarem insistint”.

Quant a l’oferta de Balearia per a noliejar un vaixell fins a Lesbos per a portar a la Comunitat Valenciana 1.100 refugiats, Oltra ha apuntat que es manté, però depén dels moments de parada del vaixell, “l’última ha estat aquest mes i ara caldria veure quan és la pròxima”.

Etiquetas
stats