Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El Consell s'aferra a la insinuació de Montoro d'obrir la porta a una quitació del deute autonòmic

El conseller Vicent Soler saluda Cristóbal Montoro en una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera.

elDiariocv

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, considera “un èxit del Govern valencià” que l'Executiu central no descarte recórrer a una quitació del deute autonòmic d'algunes comunitats, com va insinuar fa uns dies el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

“Hem reiterat en tots els fòrums estatals la necessitat que qualsevol solució al finançament de les comunitats autònomes ha d'arreplegar una eixida per al deute generat per l'infrafinançament”, ha assenyalat Soler després de conèixer la iniciativa del Congrés.

La setmana passada, una comissió del Congrés va aprovar instar el Govern central a realitzar un estudi sobre l'impacte que ha tingut el sistema de finançament autonòmic en les comunitats sobre el seu deute. És a dir, calcular el dèficit de recursos en les autonomies infrafinançades, el “deute històric” generat pels préstecs de l'Estat a les autonomies a través del Fons de Liquiditat Autonòmic i altres mecanismes.

“Ha fet falta molta pedagogia per a fer entendre que les comunitats han de partir d'un nivell similar des del punt de vista de la funció que compleixen perquè el nou sistema siga realment just”, ha explicat orgullós el conseller.

Els diferents estudis xifren el deute històric valencià entre 14.000 i 16.000 milions d'euros en el període 2002-2015.

Etiquetas
stats