Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El Consell pleitejarà per recuperar 100 milions robats en casos de corrupció

Iñaki Urdangarín i Rita Barberá.

Voro Maroto

La Generalitat intentarà recuperar per via judicial 100 milions d’euros pretesament robats en casos de corrupció ocorreguts amb els governs del PP. Aquests són cinc dels assumptes en què el Govern valencià, com ja va anunciar, impulsarà, a més de la restitució dels diners de contribuent, la depuració de responsabilitats penals.

Valmor. 34 milions d’euros. La Fórmula 1 celebrada a València en els dies de vi i roses va suposar un crebant econòmic d’uns 300 milions d’euros. Entre aquests, 34 destinats pel Consell d’Alberto Fabra a comprar Valmor, l’empresa a què Francisco Camps va adjudicar, a dit, l’organització de la prova. Anticorrupció investiga el cas després d’haver trobat indicis de prevaricació, malversació i delicte societari.

Aido. 30 milions. Segons algunes fonts, aqueixa és la suma del pretés desfalc d’ajudes públiques en Aido, el malaguanyat Institut Tecnològic de l’Òptica, Color i Imatge. Tota la plantilla va ser despatxada a l’octubre. Abans, al juny, el seu director va ser detingut per la pretesa desviació de subvencions, que, sospita la policia, va poder en alguns casos ser desviat per al pagament de prostitutes.

Emarsa. 24 milions. Uns quants empresaris i càrrecs públics van saquejar la depuradora més important de València unflant els costos operatius i després gastar a mans plenes en propietats, restaurants, viatges i fins i tot prostitutes presentades com a traductores en la comptabilitat. El judici del cas començarà quan el pretés cervell siga extradit de Moldàvia, on va fugir de la justícia espanyola.

Nóos. 3 milions. Les administracions valencianes –a més de la Generalitat, l’Ajuntament de València– van pagar a Iñaki Urdangarín, cunyat del rei actual, 3.6 milions d’euros per l’organització d’uns quants congressos esportius –Valencia Summit– que només van costar 910.600. A més, Nóos, l’empresa del marit de la infanta Cristina, es va embutxacar 382.000 euros del contribuent per un estudi sobre uns eventuals Jocs Europeus que mai no es van celebrar. El judici començarà l’11 de gener, encara que la Generalitat ací no persegueix els possibles delictes, sinó únicament recuperar els diners.

Cooperació. Dos milions. El robatori d’ajudes al Tercer Món ja ha portat a la presó Rafael Blasco, un factòtum del PP. Ara la Generalitat pretén recuperar dos milions d’euros destinats per a la reconstrucció d’Haití després del terratrémol que va patir aqueix país el 2010 i altres subvencions atorgades entre els anys 2009 i 2011 la destinació de les quals no va ser la prevista inicialment per la Conselleria de Cooperació. El Consell ja ha recuperat 260.000 euros en aquest assumpte.

Etiquetas
stats