Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Conselleria de Sanitat segueix sense una alternativa per a Teo, el jove de 385 quilos de pes ingressat a l’Hospital de Manises

Teo Rodríguez en arribar al centre de salut de Torís en un camió de mudances

Miguel Giménez

València —

0

La Conselleria de Sanitat busca la solució “més adequada” per a Teo Rodríguez, el jove de Torís que pateix obesitat mòrbida i està vivint un autèntic infern els últims dies.

Teo, de 34 anys i 385 quilos de pes, va ingressar en el servei d’urgències de l’hospital de Manises –de gestió privada seguint el model Alzira implantat pel PP amb Eduardo Zaplana al capdavant de la Generalitat Valenciana– amb un quadre d’insuficiència respiratòria aguda. Des de llavors la seua família lluita perquè no li donen l’alta, tal com pretén el centre. Precisament, aquesta setmana vivia una odissea quan era traslladat en un camió de mudances fins al seu domicili i després ser portat al centre de salut i acabar, de nou, ingressat a Manises.

L’objectiu de la Conselleria, tal com ha explicat el director general de Planificació Assistencial, és trobar una “solució de continuïtat” per a “aconseguir revertir amb el temps la situació per la qual travessa el pacient”, una solució que requereix el “compromís” del mateix Teo, de la seua família i del seu entorn més pròxim.

Sanitat defensa la “correcta” assistència prestada al jove de Torís per un equip multidisciplinari que està fent “tot el que pot per a oferir una atenció sanitària òptima, que ha sigut sempre impecable en el marc d’unes circumstàncies excepcionals, com són les característiques físiques del pacient, el pes del qual (385 quilos) condiciona les seues necessitats de trasllat”.

El condicionant del pes

Precisament el pes impedeix que el traslladen en llitera bariàtrica, perquè aquest tipus de llitera suporta un pes màxim de 318 quilos. Per això, per a poder traslladar-lo, expliquen des de Conselleria que s’ha adquirit expressament un llit amb bàscula incorporada que, a més, ha permés conéixer el seu pes real. Les dimensions del llit no permeten el trasllat en cap de les dotze ambulàncies de què es disposa per a traslladar pacients bariàtrics.

Per tant, el dimarts 14 d’agost, l’hospital de Manises va contactar amb el 112-CICU (Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències) a fi de sol·licitar transport sanitari per a coordinar el trasllat del pacient fins al seu domicili. Immediatament el CICU va coordinar amb bombers, policia local, Guàrdia Civil i personal sanitari el trasllat des de l’hospital fins al seu domicili a Torís, un trasllat que es va fer assistit per una infermera i un zelador.

Segons Faustino Alvarez, “ens pot cridar l’atenció que, en compte de ser una ambulància, puga ser un altre tipus de vehicle. Però el trasllat no pot ser en un altre tipus de vehicle perquè no n’hi ha ni a la Comunitat Valenciana ni en la resta del país un vehicle de transport sanitari que tinga capacitat per a transportar les dimensions requerides del suport capaç d’acollir aqueix pes, ni actualment hi ha cap altre pacient a la Comunitat Valenciana que en necessite”.

Davant les circumstàncies excepcionals del pacient i la falta d’un lloc on rebre les cures adequades necessàries amb unes condicions de confort i intimitat necessàries, el pacient està actualment ingressat en una habitació de l’hospital de Manises, i es treballa en una “estratègia viable a curt, mitjà i llarg termini”.

Crítiques del Defensor del Pacient

Aquest trasllat tan peculiar ha provocat les crítiques del Defensor del Pacient, que l’ha titlat de “circ vergonyós”, al mateix temps que ha lamentat el “patiment gratuït” causat tant al pacient com a la seua família. Per això, la presidenta d’aquesta associació, Carmen Flores, ha exigit la destitució dels responsables de l’hospital de Manises per aquest “esperpèntic espectacle circense”.

Etiquetas
stats