Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

La jutgessa del cas IVAM deixa en llibertat provisional Consuelo Císcar i el seu fill 'Rablaci'

L'exdirectora de l'IVAM, Consuelo Císcar.

Europa Press

València —

La jutgessa del cas IVAM ha acordat la llibertat provisional per a l'exdirectora del museu, Consuelo Císcar, i per al seu fill artista, Rafael Blasco Ciscar, àlies Rablaci, i els ha donat dos dies perquè lliuren els seus passaports en apreciar risc de fugida per la gravetat de les penes a les quals s'enfronten, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Aquesta decisió es produeix després que aquest dimecres la Fiscalia Anticorrupció sol·licitara la retirada del passaport a l'exdirectora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) i al seu fill per risc de fugida. Tots dos són investigats per presumptes irregularitats en el museu en l'època de gestió de l'exresponsable de la institució cultural.

Císcar i el seu fill van ser citats aquest dimecres en el Jutjat d'Instrucció número 21 de València després de sol·licitar el fiscal una vista sobre mesures cautelars després que un nou informe policial desvetlara que en el museu hi havia una “estructura piramidal” organitzada per Ciscar per a afavorir Rablaci.

La compareixença de Císcar i Rablaci -fill també del exconseller popular Rafael Blasco actualment a la presó pel desviament de fons de cooperació- es va convocar després que s'incorporara a la causa un informe policial que desvetlava que l'exdirectora de l'IVAM va utilitzar quatre treballadors del museu per a promocionar la carrera professional i fer el currículum al seu fill artista.

La Policia contempla que van ser quatre les persones que es van encarregar de la promoció artística de Rablaci “seguint una estructura piramidal organitzada” en la qual les ordres partien de Consuelo Císcar.

Es tracta de Norberto Martínez; María Ángeles Valent, Jorge García, i Raquel Gutiérrez. La magistrada ha apreciat risc de fugida per la gravetat de les penes a les quals s'enfronten i pels contactes dels investigats en l'estranger, per la qual cosa ha acordat la llibertat provisional per a l'exdirectora del museu i el seu fill i els dóna dos dies perquè lliuren els seus passaports.

stats