Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Francisco Correa es nega a respondre les preguntes del PSPV i la resta d'acusacions en el judici de Gürtel

Correa declara hui per tercer dia en el macrojudici de Gürtel

Toni Cuquerella

Aquest dilluns es tanca el temps de declaració del considerat capitost de la trama Gürtel, Francisco Correa, i estava previst que ho fera davant del lletrat de l’acusació popular que representa el PSPV. No obstant aixó, Correa s'ha negat finalment a contestar les preguntes de les acusacions a instàncies de la seua defensa, encara que ha puntualitzat que ell “estava disposat a respondre totes les preguntes”.

D’aquesta manera, Virgilio Latorre, lletrat representant dels socialistes valencians, entra en joc durant el tercer dia de declaració de Correa en aquest procés, que ja va reconéixer que, quan treballava amb el PP valencià, podria haver-hi fet “coses irregulars”. Malgrat que ara el PP valencià no s’enfronta a la peça principal sobre finançament irregular –arribarà amb el judici a la cúpula de Francisco Camps, però sense Camps–, l’acusat principal de la trama ja va avançar que els seus treballs a València no van complir estrictament la llei.

El representant del PSPV, al començament del judici, va acusar el PP d’haver actuat en “frau de llei” al llarg de tot el procés judicial, però especialment després de la proposta de nul·litat de tot el procediment que va efectuar l’advocat defensor del PP, que seu al banc dels acusats en qualitat de partícip a títol lucratiu. Virgilio Latorre va criticar que aquest fet és “extremament criticable” perquè prové d’una part que, entre el 2009 i el 2013, s’hi va personar com a acusació popular en la fase d’instrucció.

stats