Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ribó revela que el jutge investiga també Barberá per les factures d'alcaldia

L’exalcaldessa Rita Barberá a l’Ajuntament de València.

Moisés Pérez

Els escorcolls que va dur a terme la Guàrdia Civil a l’Ajuntament de València dimarts no es van centrar només en el cas Imelsa. Segons ha revelat hui dimecres l’alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), els agents van reclamar al consistori informació sobre el cas ‘Ritaleaks’, en què s’investiguen despeses sumptuoses de l’exalcaldessa de València, Rita Barberá (PP), carregades a l’erari públic, un possible fraccionament de contractes públics i també el presumpte finançament irregular del PP de la ciutat de València. Això estreny encara més el setge sobre l’actual senadora, ja que aquesta investigació l’afectaria més directament. 

Acompanyat dels portaveus dels dos socis de govern de Compromís, Joan Calabuig (PSPV-PSOE) i Jordi Peris (València en Comú), Ribó ha demanat a Barberá que “assumisca la seua responsabilitat política”, ja que “s’ha estret el setge sobre els seus col·laboradors més pròxims”. I ha llançat una pregunta: “Si ella era la ‘jefa’, si controlava amb mà fèrria l’Ajuntament, com és que no coneixia el que feien els seus tinents alcalde i regidors?”. 

Malgrat que ha criticat que aquesta operació “destruïsca en un dia la recuperació de la bona imatge per a València” i ha afegit que “comporta un problema afegit per a reclamar inversions al Govern central”, l’alcalde ha considerat “innecessari” crear una comissió d’investigació, tal com demanava el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner. “El tema està judicialitzat i, per tant, hem de deixar treballar la justícia i actuar amb cautela”. Compromís, en canvi, a les Corts Valencianes sí que ha reclamat la creació d’una comissió per a investigar l’escàndol. Ho ha anunciat així el portaveu parlamentari del grup, Fran Ferri.

Ribó, però, ha demanat al líder del PP de València i imputat en l’operació, Alfonso Novo, que dimitisca com a portaveu del grup municipal popular. “Que es mantinga com a portaveu és un llast per a la imatge de l’Ajuntament”, ha afirmat. Des del Govern municipal també s’ha demanat al grup municipal popular que cesse els dos assessors imputats. “El govern local prendrà les decisions corresponents per a cessar-los si no ho fa el PP”, ha sentenciat Ribó. 

Etiquetas
stats