Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El president de les Corts Valencianes demana a la seua homòloga del Congrés que deixe d'ajornar la reforma de l'Estatut

El president de les Corts, Enric Morera.

elDiariocv

El president de les Corts demana al Congrés que deixe de demorar la reforma del Estatut d'Autotonomia valencià. Enric Morera ha enviat una carta a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, en la qual demana que la modificació de la norma, que es troba en període de presentació d'esmenes, “no es torne a dilatar”. Des dels Corts es mostren molests pel retard reiterat en la modificació, mentre que altres normes, com l'Estatut de Canàries, sí que han avançat.

Morera recorda que la proposta de reforma de la disposició addicional primera de l'Estatut està en període d'esmenes des del 10 de novembre del 2016 i aquest dimarts s'ha donat “una nova ampliació d'esmenes a l'articulat fins al 19 de desembre del 2017”, amb el que la reforma, “ja s'ha ajornat en 41 ocasions”.

En aquest sentit, recorda que en les dues legislatures anteriors “aquest ajornament, sine die va obligar a reiniciar el procediment”, mentre que en la present legislatura “va ser presentat en el Congrés el 19 de juliol del 2016, qualificat el 6 de setembre de 2016 i defensat, per tercera vegada i per unanimitat dels representants d'aquestes Corts, el 4 d'octubre del 2016, en un debat a la totalitat i aprovada per tercera vegada la seua admissió a tràmit per 298 vots a favor i 38 abstencions”.

Per això, i “atenent al consens expressat en les Corts”, Morera demana que “no es torne a dilatar el període d'esmenes” i informa Pastor que en la Junta de Síndics d'aquest dimarts ha recaptat la informació dels grups parlamentaris per tal de, en la reunió del pròxim dimarts 19 de desembre, “considerar les iniciatives que procedisquen en defensa dels acords” de la Cambra valenciana.

Etiquetas
stats