Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El PP s'adhereix al “rebuig absolut” del parlament valencià al pressupost de Rajoy

El ple de les Corts Valencianes aproba la declaració institucional contra els pressupostos del Govern per 2017

Laura Martínez

València —

Les Corts Valencianes han aprovat per unanimitat una declaració institucional contra els pressupostos del govern del PP per a 2017, que castiguen la Comunitat Valenciana: és la segona on més baixen les inversions -300 milions d'euros menys que en 2016- i és l'autonomia que menys diners per habitant rep.

La indignació amb els pressupostos és general. Per aquest motiu els partits del govern del Botánic (PSPV-PSOE, Compromís i el seu suport parlamentari, Podem) han unit forces amb els de l'oposició, Ciutadans i PP. Aquests, després d'una discussió sobre temes formals, han acceptat criticar els pressupostos fets pels seus companys de partit.

El Parlament valencià manifesta “el seu més absolut rebuig a les inversions territorialitzades que contempla el projecte de pressupostos de l'Estat per al 2017”. I anuncia quatre accions per a intentar parar-los o esmenar-los. Les tres primeres, reafirmar les decisions de les Corts Valencianes per a garantir una inversió mínima a la Comunitat Valenciana, recordar aquestes als senadors i diputats estatals valencians i demanar mesures de pressió al govern autonòmic.

Unió de tots els senadors i diputats valencians

A més, les Corts Valencianes convoquen els senadors i diputats de tots els partits a acudir al Parlament el 25 d'Abril, dia en què la Cambra celebra la seua jornada i es commemora la derrota valenciana a Almansa. La “trobada” haurà de servir “per a coordinar accions per a revertir aquesta situació injusta”.

La declaració detalla el maltractament del govern de Mariano Rajoy a la Comunitat Valenciana i reflecteix el sentir de gran part de la política valenciana. El president de la Generalitat ha qualificat els pressupostos d'“indignants” i l'alcalde de València ha esclatat: “Ens baixen en 20 milions la porqueria d'inversions que teníem”. El govern no destina ni un euro al soterrament ferroviari ni al seu transport metropolità.

Etiquetas
stats