Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

C’s deixa en minoria César Sánchez en la Diputació d’Alacant després de trencar amb el PP

La sessió del ple de la Diputació d'Alacant

Rubén Peñalba

Alacant —

El grup de Ciutadans en la Diputació d’Alacant ha trencat aquest dimecres el pacte que va firmar amb el Partit Popular per investir l’alcalde de Calp, César Sánchez, com a president de la institució provincial. L’acord, de 38 punts, obligava a apartar qualsevol diputat implicat en temes de corrupció de competències i de sou fins que hi haguera sentència ferma.

El motiu de la ruptura, escenificat en el ple ordinari de febrer, ha estat el manteniment de les competències i el sou a l’alcalde de la Nucia, el popular Bernabé Cano, i l’exalcalde socialista de Benidorm, Agustín Navarro. Ambdós imputats per presumpta corrupció administrativa en la seua etapa al capdavant de les alcaldies respectives.

Sánchez ha argumentat que manté la confiança en ells fins que s’òbriga el judici oral, mentre que el diputat provincial de Ciutadans, Fernando Sepulcre, ha demanat adoptar mesures davant de l’alarma social creada pels últims esdeveniments derivats de l’operació Taula. Per això trenca el pacte amb el PP i ha anunciat que caldrà negociar individualment cada acord plenari.

Pel que fa a les repercussions de la decisió, el portaveu popular Carlos Castillo ha entés, al terme de la sessió, que la relació de forces en la Diputació “no hauria de canviar”, així com tampoc hauria de canviar “l’efectivitat de les decisions que es prenen en la institució”.

Segons el parer de Castillo, el PP continua aspirant a l’“estabilitat” i han apel·lat el mateix Ciutadans per arribar a acords “puntuals” en les qüestions que afecten la gestió de la Diputació. “No es dóna cap motiu pel qual haja d’entendre’s trencat cap dels compromisos que es preveien en el pacte subscrit al juliol, perquè entenem que els nomenaments no tenen res a veure amb situacions de corrupció”, ha considerat Castillo, que tampoc comparteix que hi haja alarma social.

Etiquetas
stats