Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Decretat el nivell roig d'emergències per nevades al sud de València i nord d'Alacant

Les carreteres més afectades han estat les secundàries de la Vall d'Albaida i la Marina Baixa

Toni Cuquerella

La Generalitat Valenciana ha decretat el nivell roig d'emergència per nevades a l'interior sud de València i l'interior i litoral nord d'Alacant, on podrien acumular-se fins a 25 centímetres de neu, segons l'Agència Estatal de Meteorologia. També hi ha nivell taronja d'emergència per risc de neu en el litoral sud on l'acumulació de neu pot arribar a 10 cm.

En ambdues zones la cota de neu se situarà inicialment a 300-400 metres. Progressivament anirà ascendint fins a situar-se al voltant dels 800-1.000 m al final del dia. Per tant les majors acumulacions de neu es donaran en cotes altes.

També hi ha nivell taronja d'emergència a l'interior nord on les nevades poden arribar a acumular nivells de 15 cm. Ací la cota de neu se situarà inicialment a 300-400 m. Progressivament anirà ascendint fins a situar-se al voltant dels 600-800 m al final del dia. Les majors acumulacions de neu també es donaran en cotes altes.

Aquest nivell d'alerta es mantindrà fins a la mitjanit, per a aquest divendres millorarà la situació i es concentrarà més al nord. Així, desapareixerà el nivell roig d'emergència i es quedarà en taronja en la meitat nord de València i Castelló, i groc en la costa.

Carreteres

Respecte a les carreteres, la principal incidència provocada per la neu es dóna en l'A-7 on s'ha tallat el trànsit des del quilòmetre 429 a Alcoi i el 482 a Sant Vicent del Raspeig.

També en l'A-7 la nevada dificulta la circulació en el port d'Albaida, entre els quilómetres 429 i 423. Ací està prohibit el pas de camions i articulats i autobusos, sent obligatori l'ús de cadenes o pneumàtics d'hivern.

Pel que fa a la xarxa secundària de carreteres la comarca més afectada és la Vall d'Albaida, on està tancada la carretera entre Ontinyent i Bocairent, seguida de la Marina Baixa.

Per a conèixer en temps real l'estat de les carreteres en les comarques es pot consultar-la web del Centre de Gestió Viària de la Generalitat (Cegesev),o la de la Direcció general de trànsit (DGT).

Etiquetas
stats