Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Amenaça de desnonament a Natzaret

Vista d'un carrer del barri de Natzaret.

Moisés Pérez

El drama dels desnonaments no cessa a València. Després del tràgic succés ocorregut fa uns quants dies en què un home es llevava la vida hores abans de ser desallotjat de sa casa, l’amenaça d’un altre llançament es produeix al barri de Natzaret. Això sí, amb característiques pròpies que l’allunyen del patró clàssic de cada execució hipotecària.

El desnonament està previst a primera hora d’aquest dimarts i pot deixar al carrer quatre persones: el responsable del pis, el seu nebot, la parella d’aquest i el seu fill. Segons relaten des de l’Associació de Veïns de Natzaret, el pis era propietat de la germana de l’inquilí, el qual s’hi va instal·lar de manera “il·legal” fa dos anys, perquè no tenia faena. Ho va fer quan la seua germana ja havia denunciat que l’habitatge s’havia ocupat anteriorment i, a causa de la seua situació econòmica, li havia demanat demanar quedar-s’hi. Quan hi va arribar, els anteriors ocupes ja se n’havien anat.

Sense tracte amb la germana des de fa temps i amb uns ingressos que no arriben a 300 euros per a alimentar els quatre, va rebre una citació del jutjat després d’una denúncia del banc per impagament i pel fet d’estar ocupant de manera “il·legal” el pis. A pesar que l’home havia anat reformant en la mesura de les seues possibilitats l’habitatge, el jutge va considerar que se n’havia d’anar.

“Sa mare viu al barri, però no té prou espai per a acollir-lo. El seu pis és molt menut”, afirma Ramón Arqués, president de l’Associació de Veïns de Natzaret, que afig: “El procés està sent molt ràpid. No tenen on viure si els desnonen i no els han donat temps per a poder emportar-se les seues coses”. L’associació de veïns ha convocat una concentració pacífica a primera hora d’aquest dimarts per a “negociar una alternativa i ajornar al màxim l’execució”. En paral·lel, els veïns han iniciat una campanya per les xarxes en què demanen que, si algú té un habitatge buit, aculla els quatre de manera temporal.

Etiquetas
stats