Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La Diputació de Castelló es gasta més en sous d’assessors del PP que en retribucions fixes de l’equip de govern

Un ple de la Diputació de Castelló.

Roger Lorgeoux

La Diputació de Castelló, governada pel Partit Popular, es gasta anualment més diners a satisfer els sous dels 21 assessors del PP que a sufragar les retribucions fixes dels 14 membres de l’equip de govern.

Els llocs nomenats a dit pel president, Javier Moliner, suposen un desembossament total de 632.600 euros enfront dels 572.000 euros per les remuneracions dels diputats.

Segons la web de la institució provincial, el salari anual dels assessors oscil·la entre 27.000 i 49.000 euros, quantitat aquesta última que correspon als directors de Gabinet i de Comunicació. Aqueixa xifra és especialment significativa si es compara amb les percepcions dels 27 diputats (14 del PP, 8 del PSPV-PSOE, 2 de Ciutadans, 2 de Compromís i un de Castelló en Moviment). Només el president, amb 64.000 euros, i els vicepresidents primer, Vicent Sales, i segon, Andrés Martínez, amb 56.000 euros cada un, cobren més que els dos càrrecs de confiança.

Els altres representants polítics es mouen en quantitats invariables entre 20.000 i 44.000 euros, quantia que ingressen 9 dels 11 representants populars. Els altres dos tenen retribucions variables en funció de diferents conceptes, com ara assistències a plens, juntes de govern, comissions informatives i juntes de portaveus.

Perquè l’equip de govern puga exercir amb normalitat la seua comesa diària necessita, a més dels esmentats, els col·laboradors següents: una secretària de Presidència (40.000 euros), dos coordinadors d’Acció de Govern (40.000 euros cada un), un assessor de Comunicació (37.000 euros), un assessor de Relacions Jurídiques (també 37.000 euros), dos assessors d’Estudi i Anàlisi (37.000 euros cada un), un coordinador de Ruta del Sabor (31.500 euros), quatre assessors per als vicepresidents (dos, amb un sou de 21.800 euros cada un, i dos més de 31.500 euros), dos assessors d’Acció Intermunicipal (31.500 euros), i un coordinador (31.500 euros) i quatre assessors del Grup Popular (27.000 euros cada un). Entre els escollits per a ocupar aqueixos llocs, hi ha noms tan coneguts en la política provincial com Maira Barrieras, exvicepresidenta de les Corts Valencianes; Ximo Torres, extinent d’alcalde del Grau de Castelló; o Manuel Gual, durant molts anys diputat d’Esports amb Carlos Fabra com a president.

Etiquetas
stats