Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Diputació de Castelló nomena un imputat com a representant en el Consorci de Museus

Imatge d’arxiu de Vicent Farnós

Belén Toledo

Castelló —

La Diputació de Castelló, governada amb majoria absoluta pel PP, proposa un imputat en el cas Gürtel, Vicent Farnós, com a representant d’aquesta institució en el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. El Consorci està format per representants de la Generalitat Valenciana, les diputacions provincials i els ajuntaments de Castelló, València i Alacant, i s’encarrega de dirigir les exposicions que cobreixen una part important de la programació de les sales i els museus de les tres províncies.

En concret, Vicent Farnós representarà la institució provincial dins del Comité Cientificotècnic del Consorci de Museus. Fonts de la Diputació justifiquen el nomenament en què l’altra opció era que el representant fora Vicent Sales, el diputat provincial que s’encarrega dels temes de Cultura, però ja està “massa carregat de faena”. A més, expliquen que Farnós ja estava en la legislatura anterior en aquest comité com a representant de l’Ajuntament de Castelló. Com que el consistori –on el PP va deixar de governar el de juny passat– no renovarà el seu nomenament per als pròxims quatre anys, la Diputació ha decidit que passe a ser el seu representant. Expliquen que “és un bon candidat, perquè ja està en el Consorci i, per tant, coneix la matèria”.

La proposta del nom de Farnós s’ha aprovat hui de matí en la Comissió de Serveis a la Ciutadania. L’assumpte estava en l’apartat de despatx extraordinari dins de l’ordre del dia, de manera que els grups de l’oposició no han pogut revisar prèviament l’expedient, ni les característiques de la persona proposada per al càrrec. El nomenament de Farnós com a representant de la Diputació serà ferm quan es vote en el Ple. A causa de la majoria absoluta de què gaudeix el PP en la corporació provincial, l’elecció està assegurada.

Doble representació

Farnós forma part, a més, d’un altre òrgan del Consorci de Museus: el Consell de Govern. Hi representa el Consell Valencià de Cultura. Farnós va ser elegit membre d’aquesta institució consultiva per les Corts Valencianes, a proposta del PP. Quan es va conéixer la seua imputació, al gener del 2014, Farnós va afirmar públicament que deixaria d’assistir a les sessions del Consell fins que la seua situació processal s’aclarira.

Fonts internes i no oficials del Consell Valencià de Cultura expliquen que, lluny de complir aquest anunci, Farnós ha continuat assistint a totes les activitats que es deriven del seu càrrec de conseller, inclosa la representació en el Consorci de Museus. Quan es va conéixer la seua presumpta relació amb el cas Gürtel, l’imputat sí que va ser apartat per la Generalitat del càrrec que detenia com a subdirector de Castelló Cultural en CulturArts.

Etiquetas
stats