eldiario.es

9

La Diputació tria traslladar el seu programa de teatre infantil de l'Escalante a l'antic Espai Moma

La Corporació provincial va tancar la sala del carrer de Landerer per deficiències estructurals i un any després considera inviable assumir els 5 milions d'euros que costa la seua reparació

Juntament amb l'Ajuntament de València, la Diputació realitza un estudi de viabilitat per a traslladar-se a la sala del director Carles Alfaro

Una representación en la sala Espai Moma

Una representació en la sala Espai Moma.

El teatre Escalante deixarà de ser el lloc per a les representacions infantils. La històrica sala que gestionava la Diputació de València tanca el teló per temps indefinit després de les deficiències detectades.

La corporació provincial ha estudiat durant quasi un any la forma de pagar la rehabilitació de l'edifici, que va haver de ser desallotjat per greus problemes amb les bigues i en el pati de butaques que posaven en perill als assistents. El cost de la rehabilitació de l'edifici, propietat de l'entitat religiosa Patronat de la Joventut Obrera, gira entorn dels 5 milions d'euros i segons fonts de la Diputació en aquests moments és inassumible.

Ara la Diputació pretén traslladar el projecte didàctic de l'Escalante a l'Espai '*Moma, la sala que gestionava l'equip de Carles Alfaro, en la qual duien a terme les representacions de la companyia que dirigia, Moma Teatre. L'Ajuntament de València prepara un estudi de viabilitat per a determinar si la sala, amb aforament per a 210 persones, compleix els requisits.

La sala de la família Alfaro, situada en el carrer del Platero Suárez, està tancada des de 2004, quan el director de la companyia que havia passat allí sis temporades va decidir assumir nous reptes. Després del tancament va ser gestionada per Teatres de la Generalitat amb el nom 'l'Altre Espai' . La sala es va convertir des de mitjan noranta en un espai de referència en la ciutat, acollint funcions de teatre, però també òperes, espectacles de dansa, cinema, lectures dramatitzades i concerts.

Mentre els responsables de Cultura i Patrimoni estudiaven el projecte de rehabilitació, la programació de l'Escalante s'ha desenvolupat en el Teatre El Musical del Cabanyal. El projecte didàctic va nàixer de la Diputació el 1985 en el que abans es coneixia com 'la casa dels obrers' per a incentivar el coneixement i estima del teatre des de la infància. En l'històric edifici, a més de les representacions, s'han realitzat tallers i escoletes, ha comptat amb un centre d'exposicions i ha rebut multitud de reconeixements. Els seus responsables han assegurat en tot moment que, encara que no puga situar-se en l'edifici del carrer de Landerer, el projecte no es perdrà.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha