Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Diputació de València porta a la Fiscalia el cas del funcionari que va cobrar sense anar a treballar durant 10 anys

Carles Recio en una entrevista amb La Sexta

EFE

València —

La Diputació de València ha enviat a la Fiscalia l'expedient disciplinari obert a Carles Recio, el funcionari de la corporació provincial que no va acudir al seu lloc de treball durant 10 anys, per si els anteriors responsables de la institució van ser responsables d'algun delicte.

Segons ha informat la Diputació de València, l'expedient disciplinari s'ha obert tant a Recio com a la directora de l'Arxiu General, María José Gil, el seu cap directe en el lloc de treball.

La Diputació espera que la Fiscalia aclarisca “si el lloc creat en 2006 per a Recio era necessari i si els llavors responsables de la Diputació eren conscients que no anava a treballar”.

Segons s'ha fet constar en aquest expedient disciplinari, el lloc de treball de Recio es va crear amb el criteri en contra de la resta de funcionaris, que ho van considerar innecessari.

“El que haurà d'aclarir la Fiscalia és precisament si aqueix lloc com a responsable d'Actuació Bibliogràfica era necessari i si els llavors responsables de la corporació, amb Fernando Giner al capdavant, eren conscients que Carles Recio no acudia a treballar”, segons la Diputació.

Els instructors de l'expedient a Recio, que va acabar amb el seu acomiadament el passat mes d'agost, consideren que la Fiscalia ha d'“iniciar les actuacions necessàries per a la recerca i esclariment d'aquests fets, i si escau, la determinació de les diligències al fet que pertocara”, segons arreplega el text remès al Ministeri Fiscal.

Aquesta hipòtesi que l'absència continuada de Carles Recio en el seu lloc de treball poguera ser responsabilitat directa dels llavors responsables de la Diputació sorgeix arran de l'escrit presentat per l'advocat de la directora de l'Arxiu, també expedientada.

Segons aquest escrit, “ens podríem trobar davant l'existència de delictes de prevaricació o malversació de cabals públics per la creació d'un lloc de treball fictici en l'Arxiu-Biblioteca, que després no ha sigut exercit pel seu titular, apuntant que puguen existir un altre tipus de responsabilitats que subjauen en el present assumpte”.

El cas de Carles Recio va eixir a la llum després de la seua publicació en un mitjà de comunicació, la qual cosa va provocar la resposta dels actuals gestors de la Diputació, que van obrir sengles expedients informatius al funcionari i la seua responsable directa.

Recio va ser apartat del seu lloc el passat mes d'agost, mitjançant un decret que arreplegava una falta molt greu per abandó continuat de servei, tipificada en la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

Etiquetas
stats