Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Diputació de València guanya la pugna a Pokemon GO: obliga a canviar una localització, perquè posa en risc un castell

Un usuari de Pokemon GO consulta el joc en el mòbil.

Sergi Pitarch

València —

0

La Diputació de València ha hagut d’actuar d’urgència davant el que podia haver generat riscos importants per a les persones i per al mateix patrimoni dels valencians. En plenes obres de rehabilitació del castell de Corbera (s. XI) els restauradors van detectar la presència de nombrosos xiquets i joves que se saltaven les cintes delimitadores i voltaven per les ruïnes històriques.

Després d’un breu investigació, els tècnics de la Diputació van descobrir que la gran presència de persones no autoritzades en aquesta obra es devia a un joc de mòbil: Pokemon GO. Els xiquets i els joves acudien fins a la petita elevació on se situa el castell a “caçar” aquests personatges animats, perquè el que va ser un castell medieval s’havia convertit en un “gimnàs digital”.

Els tècnics de la delegació de Patrimoni han hagut de negociar amb Nintendo Ibérica l’eliminació d’aqueix “gimnàs” de les ruïnes del castell per seguretat. Segons els documents consultats per eldiario.es, des de l’ens provincial van al·legar que la presència de menors i joves en els voltants o directament dins de les obres era un perill per a tots “i pot interferir en les obres”. “En cas de no fer-ho, aquesta empresa serà responsable de qualsevol accident que, a causa del joc virtual esmentat, puga produir-se”.

Nintendo Ibérica, propietària del joc, va contestar que necessitava més informació i va al·legar que els seus “gimnasos” se situen en espais públics, “places, castells o museus”, també com a reclam i per a fer “ciutats i comunitats més sanes”. Entenien en la multinacional que el castell de Corbera “és un exemple perfecte d’un lloc per a visitar, que millora l’experiència dels visitants que exploren el lloc”.

L’empresa ha atés la petició que va fer la Diputació de València abans de les festes de Nadal passades i, després de la tornada de les vacances, Nintendo Ibérica ha traslladat el “gimnàs” de pokemons de lloc. “Les obres necessàries per a la recuperació del castell necessiten emprar complexes tècniques arquitectòniques tradicionals, de cost econòmic elevat i d’una durada d’uns quants anys. No obstant això, es comunicarà el moment en què s’arribe a un nivell suficient de seguretat”, han replicat des de la Diputació després del canvi i ha obert la porta al retorn dels jugadors.

Etiquetas
stats