Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La Diputació de Castelló va firmar un contracte de 4,5 milions el 2013 amb una firma sospitosa de finançar el PP

Ple de la Diputació de Castelló.

Roger Lorgeoux

La Diputació de Castelló, sota la presidència de Javier Moliner, va signar un contracte de 4,5 milions d’euros el 2013 amb una empresa sospitosa de finançar el PP. L’adjudicació a la firma Telecso SL del “servei de manteniment, reformes i millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions i dels edificis provincials” es va produir el 24 de setembre per un període de sis anys (fins al 2019) i un import per cada anualitat de 745.000 euros.

En el procés de licitació, iniciat amb l’aprovació de l’expedient de contractació en sessió plenària del 30 d’octubre de 2012, hi va participar com a candidata una altra de les empreses vinculades a la trama Gürtel: Facsa, de l’empresari Enrique Gimeno. No obstant això, la seua oferta en forma d’UTE no li va valdre per a acabar entre les tres finalistes.

En el ple d’aquest dimarts el Partit Popular va emmascarar com a decret el reconeixement d’una factura a favor de Telecso per reparació d’humitats i adequació de clavills al castell de Peníscola. El càrrec de 4.785,55 euros (IVA inclòs) va passar completament desapercebut per a la resta de les formacions polítiques amb representació en la Diputació.

L’empresa esmentada forma part de la denúncia presentada per la Conselleria de Sanitat davant de Fiscalia Anticorrupció arran d’haver detectat anomalies en milers de factures pagades per l’Hospital Provincial de Castelló entre els anys 2006 i 2015. La facturació irregular d’aqueix període va ascendir a 25 milions d’euros. No és l’única societat propietat de la família Pons que figura en la documentació. També s’hi esmenten Socetel Tecnológica i Piaf, l’administrador de les quals, Alejandro Pons, va reconéixer a l’abril haver finançat les campanyes electorals del PP a la Comunitat Valenciana amb 31.000 euros.

Etiquetas
stats