Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Torrevella també va pagar 1,2 milions d'euros a empreses de la trama Fitur d'Alacant

Eduardo Dolón (i) amb Gerardo Camps i Francisco Camps en un stand de Torrevella en Fitur.

elDiariocv

La trama vinculada al Partit Popular de la Diputació d'Alacant per la manipulació de contractes per valor de 3,2 milions d'euros en les fires de Fitur ha donat aquest dimarts un salt quantitatiu. Segons les informacions fetes públiques aquest dimarts per l'equip de govern de Torrevella, el 'modus operandi' en la Diputació d'Alacant s'estén a grans municipis governats pel Partit Popular i “convida a concloure que podríem trobar-nos davant una trama que va afectar tota l'organització del Partit Popular en la província d'Alacant”.

Compromís ha tornat a demanar, com ja fera la passada setmana, la dimissió immediata d'Eduardo Dolon per “tractar d'ocultar i tancar la investigació del Patronat en la Diputació quan tenia la informació en el seu poder i a més va participar en les Juntes de Govern al 2011 que van aprovar contractes amb alguna de les empreses investigades”. La coalició valencianista reclama també la dimissió de Joaquín Albaladejo, exregidor d'Hisenda de Torrevella i director del Patronat de Turisme la passada legislatura, “que també va participar en les tramitacions”.

Les factures amb presumptes irregularitats a Torrevella, de més d'1,2 milions, apareixen a nom de l'entramat d'empreses familiars ja denunciades per Compromís la setmana passada i se sumen empreses també d'origen basc i investigades en paral·lel en el cas Fitur Oriola. En la tramitació dels respectius expedients de contractació van participar directament, almenys des del 2011, Joaquin Albaladejo, actual diputat del PP en el Congrés i Eduardo Dolón, actual vicepresident i número 2 de César Sánchez en la Diputació d'Alacant.

Compromís ja ha informat que ha registrat una moció per a condemnar la corrupció política vinculada al ja sentenciat cas de Fitur València i al que Compromís ha batejat com a cas Gurtel 2 del Partit Popular d'Alacant, i que va denunciar a Fiscalia la setmana passada. En el debat del pròxim ple de la Diputació alacantina, Compromís exigirà la dimissió d'Eduardo Dolón, “per haver intentat tapar la trama de la Diputació i per estar directament vinculat als contractes en l'organització d'esdeveniments”.

Segons la recerca que han dut a terme de forma coordinada Els Verds de Torrevella i Compromís, la trama del Partit Popular d'Alacant operava en la Diputació amb el mateix 'modus operandi' ja condemnat en la peça de Fitur vinculada a Gurtel. En el cas de Torrevella la presumpta manipulació és menys dissimulada.

Etiquetas
stats