eldiario.es

9

El Saler i l'Albufera, o com els parcs naturals creen llocs de treball

L'Ajuntament de València contracta 55 persones en un pla municipal per a treballar en el manteniment, la neteja i la informació en la Devesa i el llac

Los nuevos operarios en la Devesa del Saler se encargarán del cuidado del paraje y la información sobre el terreno.

Els nous operaris en la Devesa del Saler s'encarregaran de la cura del paratge i la informació sobre el terreny.

Barquers, jardiners, educadors ambientals, peons, geògrafs, biòlegs i experts en turisme. Són alguns dels oficis que demanda la cura, manteniment, neteja i informació del parc natural de l'Albufera i el Saler. L'Ajuntament de València ha incorporat 55 operaris dins d'un pla anual per a aqueixes tasques, la dedicació dels quals serà de 37 hores i mitja setmanals.

Segons va explicar el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, els operaris incorporats s'han organitzat en diverses brigades.

Manteniment de L'Albufera. Composta per un barquer encarregat i tres operaris barquers, realitzarà tasques de neteja de residus sòlids del llac i els canals i qualsevol mena de treball necessari en la vigilància o gestió del paratge aquàtic i els canals municipals.

Eliminació de risc d'incendis. La formen dos encarregats conductors i cinc operaris de treballs silvícoles que s'encarregaran del manteniment del carril bici i dels camins, eliminant el risc d'incendi.

Producció de planta. La brigada estarà formada per una encarregada conductora i sis persones operàries de jardineria i viver. Segons l'Ajuntament, "es dedicaran a produir planta autòctona de l'Albufera i la Devesa, el manteniment de viver i la recollida de llavors".

Informació ambiental. El grup d'informació i interpretació ambiental tindrà dos encarregats i 14 oficials d'educació ambiental per a atendre els punts d'informació de Muntanyar de la Mona, Mirador de Pujol i Pouet de la Brava. Hi haurà un punt d'informació itinerant en els Pobles del Sud (Pinedo, Castellar, El Saler, El Palmar i El Perellonet). La informació s'oferirà en valencià i en castellà.

Neteja del bosc. La brigada de neteja de residus sòlids del bosc de la Devesa del Saler està integrada per quatre encarregats conductors i 11 peons.

Suport a la gestió. Dues persones procedents del grau universitari de Ciències Ambientals, dues de Geografia, una de Biologia i una de Turisme donaran suport durant un any a la gestió del Servei Devesa-Albufera de l'Ajuntament de València, tant pel que fa al paisatge vegetal com a l'ús públic i la comunicació.

El regidor Campillo assegura que "el compromís és ferm" i que l'Ajuntament continuarà treballant "per la conservació i millora d'aquest tresor mediambiental que és patrimoni de la ciutadania de València".

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha