Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Saler i l'Albufera, o com els parcs naturals creen llocs de treball

Els nous operaris en la Devesa del Saler s'encarregaran de la cura del paratge i la informació sobre el terreny.

elDiariocv

Barquers, jardiners, educadors ambientals, peons, geògrafs, biòlegs i experts en turisme. Són alguns dels oficis que demanda la cura, manteniment, neteja i informació del parc natural de l'Albufera i el Saler. L'Ajuntament de València ha incorporat 55 operaris dins d'un pla anual per a aqueixes tasques, la dedicació dels quals serà de 37 hores i mitja setmanals.

Segons va explicar el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, els operaris incorporats s'han organitzat en diverses brigades.

Manteniment de L'Albufera. Composta per un barquer encarregat i tres operaris barquers, realitzarà tasques de neteja de residus sòlids del llac i els canals i qualsevol mena de treball necessari en la vigilància o gestió del paratge aquàtic i els canals municipals.

Eliminació de risc d'incendis. La formen dos encarregats conductors i cinc operaris de treballs silvícoles que s'encarregaran del manteniment del carril bici i dels camins, eliminant el risc d'incendi.

Producció de planta. La brigada estarà formada per una encarregada conductora i sis persones operàries de jardineria i viver. Segons l'Ajuntament, “es dedicaran a produir planta autòctona de l'Albufera i la Devesa, el manteniment de viver i la recollida de llavors”.

Informació ambiental. El grup d'informació i interpretació ambiental tindrà dos encarregats i 14 oficials d'educació ambiental per a atendre els punts d'informació de Muntanyar de la Mona, Mirador de Pujol i Pouet de la Brava. Hi haurà un punt d'informació itinerant en els Pobles del Sud (Pinedo, Castellar, El Saler, El Palmar i El Perellonet). La informació s'oferirà en valencià i en castellà.

Neteja del bosc. La brigada de neteja de residus sòlids del bosc de la Devesa del Saler està integrada per quatre encarregats conductors i 11 peons.

Suport a la gestió. Dues persones procedents del grau universitari de Ciències Ambientals, dues de Geografia, una de Biologia i una de Turisme donaran suport durant un any a la gestió del Servei Devesa-Albufera de l'Ajuntament de València, tant pel que fa al paisatge vegetal com a l'ús públic i la comunicació.

El regidor Campillo assegura que “el compromís és ferm” i que l'Ajuntament continuarà treballant “per la conservació i millora d'aquest tresor mediambiental que és patrimoni de la ciutadania de València”.

Etiquetas
stats