Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Elies Monxolí converteix l'aventura d'Ulisses en un conte musical

Amàlia Garrigós, Elies Monxolí i Laura Borràs.

elDiariocv

Un conte musical. Aquesta és l'aposta del músic i cantautor valencià Elies Monxolí per a recrear l'aventura d'Ulisses. Odissea, el viatge de Ningú (Edicions 96) és el títol del llibre-disc que es presenta aquest dijous 30 de novembre (19.30) al Palau de la Música de València, amb la intervenció inicial de Laura Borràs, prologuista del volum, i de l'escriptor Joan Francesc Mira, autor d'una de les traduccions de referència del gran clàssic grec, que dona pas a l'espectacle musical en què Amàlia Garrigós fa de narradora i Monxolí intepreta les seues composicions.

Odissea, el viatge de Ningú, és una creació de Monxolí, a partir de la ficció homèrica i de referències literàries i musicals que fan del treball, segons que explica Laura Borràs, “un monumental exercici de patchwork cultural, que se centra en les trobades femenines d'Ulisses, en els sentiments, més que no pas en l'acció o, almenys, no en tota l'acció homèrica”.

El llibre-disc, publicat per Edicions 96, a més dels textos que corresponen a la narració d'Amàlia Garrigós i les lletres de les cançons fetes en col·laboració per Elies Monxolí i Ángel García Galiano, inclou una série de collages de Pere Salinas, un artista plàstic l'obra del qual es caracteritza per un diàleg permanent amb la poesia. En la producció musical i els arranjaments hi ha intervingut Nacho Mañó, que està a les guitarres en l'espectacle, amb David Apellániz al violoncel, Gisela Renes als cors i el mateix Monxolí al piano.

Etiquetas
stats