Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els regidors de Barberá menyspreen Bonig: “Depenem de Madrid”

L’exportaveu municipal de l’Ajuntament de València, Alfonso Novo.

Efe

L’exportaveu del PP a l’Ajuntament de València, Alfonso Novo, ha manifestat aquest dijous que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, s’ha d’“adonar” que els regidors estan sotmesos a un procediment informatiu obert per la direcció nacional del PP sobre el cas del presumpte blanqueig que han de seguir.

Segons Novo, la presidenta regional dels populars valencians “no s’ha equivocat ni se n’ha d’anar” per haver fixat un termini perquè els regidors abandonaren l’escó.

Novo s’ha expressat així una mica abans de començar el ple municipal, el primer en què els nou regidors del PP investigats per presumpte blanqueig de diners actuen com a integrants del grup, però en qualitat d’independents, després que el Comité Nacional de Drets i Garanties del PP els haja suspés cautelarment de militància.

A unes preguntes dels periodistes sobre les paraules de Bonig (si s’havia equivocat en demanar-los que abandonaren el seu escó i que si se n’hauria d’anar) Novo ha respost que ella “no s’ha equivocat ni se n’ha d’anar, però s’ha d’adonar” que els regidors estan “sotmesos a un procediment” obert per la direcció nacional del partit i que l’han de seguir.

“La resta són apreciacions personals en què no entraré. Em sabria greu que prenguera aquesta decisió”, ha asseverat l’edil, que demà cedirà el càrrec de portaveu del grup popular a l’únic regidor que no hi està imputat, l’independent Eusebio Monzó.

Segons Novo, els regidors no són conscients de cap procediment contra ells al si del PP de la Comunitat Valenciana (PPCV), però “sí de l’expedient de Madrid”. “Des que ho vam saber, vam dir que ens hi sotmetríem”, ha afegit.

Novo ha manifestat que no té “res de nou a dir” respecte de les seues declaracions dels últims dies sobre la petició de deixar l’acta i ha recordat: “Hi ha un procediment que s’ha de tirar avant al si de l’expedient informatiu i no hi tenim res més a dir”.

Preguntat si respondrien a la carta que els ha remés la direcció regional del partit reclamant-los l’escó, ha asseverat: “Ja he dit que sí”.

Etiquetas
stats