Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els taxistes i les VTC “batallen” en les Corts per modificar la llei del PP amb el suport del Botànic que limita llicències

Els taxistes tallen el centre de València tres dies durant la vaga del taxi.

Sergi Pitarch

0

La guerra entre el taxi i les VTC es traslladarà a les Corts valencianes, d’on mai havia d’haver eixit. Tant les federacions i les associacions de taxistes com Unauto, el col·lectiu que reuneix els treballadors i les empreses de vehicles amb conductor, treballaran a fons amb els seus arguments per aconseguir millorar en el seu sentit la proposició de llei que va impulsar el PP a què van donar suport els partits del Botànic i que pretén limitar el nombre de llicències.

Encara que la normativa que va plantejar el PP i la tramitació de la qual va tindre el suport de PSPV, Compromís i Podem és restrictiva i perjudicarà les VTC, el col·lectiu tindrà veu per a plantejar les seues propostes i necessitats. Només Ciutadans és partidari de la liberalització del mercat del transport, tal com planteja la normativa europea.

Les VTC consideren que l’aplicació d’aquesta normativa, que planteja la ràtio d’1 llicència VTC per cada 30 de taxi, “comprometrà la viabilitat de les seues empreses i la pèrdua de milers de llocs de treball”. De la seua banda, des dels diferents agents del taxi es mostren més favorables perquè els continua considerant un “servei públic d’interés general” i continue sent un mercat restrictiu i hiperregulat.

En aquests moments, la Comissió d’Obres Públiques, Infraestructures i Transport tramita la proposició de llei del PP i està en fase de propostes de compareixences. En total, agents de VTC i taxi han proposat 17 ponents, que els grups parlamentaris hauran de decidir si són oportuns. Cada partit haurà de proposar també tres ponents més.

Unauto pretén que hi compareguen uns quants dels seus directius, tres dels seus conductors VTC i l’advocat especialista en transport José Andrés Díez Herrera. Els taxistes volen que hi vagen representants i lletrats de l’Asociación Gremial del Taxi, la Unión de Asociaciones Autotaxi, la Federación del Taxi d’USO, Élite Taxi Valencia i la Confederación de Autónomos del Taxi. Uns quants particulars i la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana volen també comparéixer en la comissió.

Aquesta proposició de llei té un informe del Consell Jurídic Consultiu en contra amb nombroses puntualitzacions i possibles vulneracions de la normativa estatal que podran modificar-se durant el tràmit parlamentari.

Etiquetas
stats