eldiario.es

9

Els empresaris de Gürtel: De negar-ho tot a assumir la culpa i pagar

Els ara corruptes confesos van amenaçar en el seu moment amb denunciar els membres del PSPV que van portar el cas davant la justícia

El empresario Vicente Cotino declara en el juicio por la financiación ilegal del PP valenciano

L'empresari Vicente Cotino declara pel finançament il·legal del PP valencià

Els nou empresaris que s'han autoinculpat en el cas Gürtel, i que en el seu moment van amenaçar amb denunciar els membres del PSPV que van portar el cas davant la Justícia, estan passant durant el matí d'aquest dimarts pel banc dels acusats. Tot està transcorrent segons el pla de la fiscal anticorrupció.

Els patrons que han declarat (Enrique Ortíz, Gabriel Batalla, José Francisco Bevià, Vicente Cotino i Enrique Gimeno) han reconegut els fets i han acceptat les penes de multes (entre tots sumaran al voltant de dos milions d'euros) per a evitar la presó.

La fiscal ha llegit l'acord en el qual reconeixen que van assumir el cost dels actes del Partit Popular en les campanyes electorals de 2007 i 2008 a través de pagaments ficticis a l'empresa Orange Market.

En l'escrit expliquen que, al no poder finançar legalment al PP per ser contractistes de la Generalitat de Francisco Camps, van realitzar aquests pagaments il·legals a la trama de Francisco Correa, la qual organitzava els mítings i els actes dels populars valencians.

El empresario Enrique Ortíz declara en el juicio por la financiación ilegal del PP valenciano

Enrique Ortíz declara a l'Audiència Nacional pel finançament il·legal del PPCV

Els cinc acusats que a mitjan matí havien confessat també reconeixen que van col·laborar en l'elaboració de factures falses de connivència amb els dirigents del PP valencià i dels responsables de la trama Gürtel.

Els empresaris estan seguint l'estratègia marcada i només han contestat a la fiscal anticorrupció i a la seua defensa.

Per la seua banda, la defensa de Pablo Crespo ha volgut deixar constància que el seu client no coneixia aquests empresaris.

El jutge ha demanat un recés de deu minuts per a seguir amb les declaracions dels corruptors confesos, que previsiblement finalitzaran a l'hora de dinar.

Tot apunta al fet que a la vesprada li tocarà el torn a Francisco Correa i la resta dels acusats responsables de la trama.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha