Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Els diners per a partir en dos el Cabanyal s’aprofitaran per a regenerar el barri

Cases del barri

Moisés Pérez

València —

Després de paralitzar el pla de l’exalcaldessa de València, Rita Barberá, de trencar el protegit barri del Cabanyal, el govern de Joan Ribó (Compromís) està fent passos per a revitalitzar i regenerar un barri degradat que s’havia convertit en objecte de desig de l’especulació urbanística. Per fer-ho, s’utilitzen els mateixos recursos que el govern del PP volia destinar a dividir el barri amb la prolongació de l’avinguda de Blasco Ibáñez fins a la mar.

Una part d’aqueixes actuacions, que implicaven el derrocament de cases, era la construcció del bulevard de Sant Pere. El projecte, situat a pocs metres d’on havia de començar l’ampliació de Blasco Ibáñez, estava finançat amb fons de l’anomenat Pla Camps –oficialment, Pla Confiança–, 11 milions d’euros repartits entre la posada en marxa del bulevard –9,3 milions– i la compra de cases –3 milions–.

Tant la Generalitat Valenciana com el tripartit municipal –integrat per Compromís, PSPV-PSOE i València en Comú–- havien anunciat la reassignació d’aqueixos diners per a finançar la regeneració del barri. Però s’havien topat amb un problema: el novembre del 2013 es va acabar el termini per a modificar la destinació dels diners, segons fonts de la Regidoria d’Urbanisme. Els diners quedaven bloquejats.

Com s’ha revertit la situació? El Consell ha aprovat un nou decret perquè els Ajuntaments que encara tenen pendents d’executar obres finançades amb aquest pla presenten d’ací a quaranta dies les modificacions pertinents. Així, els 11 milions es destinaran ara a la regeneració del barri –per exemple, la zona de la plaça del Doctor Lorenzo– i a la instal·lació d’equipaments, com la posada en marxa d’un centre de dia i la recuperació de l’antic escorxador del barri marítim.

Amb aquest truc per a canviar les prioritats, “s’urbanitzarà una gran part del barri”, afirmen des del departament que dirigeix el socialista Vicent Sarrià. Es preveu que les obres estiguen acabades abans del 2018.

Etiquetas
stats