Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Els quatre casos (i mig) que amenacen Rita Barberá

L’exalcaldessa de València i senadora popular Rita Barberá

Miguel Giménez

València —

L’exalcaldessa de València i senadora popular Rita Barberá s’ha deslliurat (de moment) de la imputació després de la macrooperació policial contra la corrupció en el PP valencià que dimarts van dur a terme agents de la Guàrdia Civil a la Comunitat Valenciana en el marc de l’Operació Taula. Un total de 24 persones van ser detingudes –encara que l’exregidora valenciana María José Alcón va quedar en llibertat després de prestar declaració ahir a la nit– i es van efectuar una trentena d’escorcolls en relació amb una presumpta trama de cobrament de comissions. Aquests quatre casos amenacen l’exprimera edil.

Nóos.- El cas que es jutja a l’Audiència de Palma i que ha afectat la Casa Reial –per mitjà del cunyat del rei, Iñaki Urdangarin, i de la infanta Cristina– té ramificacions a València, després d’investigar 1,3 milions d’euros de diners públics que es van pagar a l’institut Nóos per a organitzar la València Summit. El jutge José Castro ha expressat públicament que està sorprés pel fet que tant Barberá com l’expresident Camps no estiguen imputats en el cas i ha responsabilitzat el TSJ valencià d’exonerar-los. Qui sí que hi està imputat és Alfonso Grau, mà dreta de l’exprimera edil.

Fira València.-A hores d’ara s’investiga la institució firal valenciana per sobrecostos (1.000 milions d’euros) i contractacions irregulars. També es van gastar 142 milions en dietes en 11 anys. L’exprimera edil valenciana va rebre diversos regals per valor de 7.600 euros de Fira València quan era presidenta del patronat que dirigia la institució.

Emarsa.- La gestió de l’empresa pública valenciana responsable de la gestió de les aigües residuals també ha acabat als tribunals pel desfalc de 24 milions d’euros. La instrucció va acabar amb 25 imputats –entre ells, l’exvicepresident de la Diputació de València, Enrique Crespo– per prevaricació administrativa, falsedat, suborn i blanqueig. El cas va esguitar també Barberá, que hauria rebut com a regal tres o quatre bosses de mà pagades per l’entitat, de la qual l’Ajuntament de València n’era soci majoritari.

Imelsa.- Les presumptes irregularitats destapades l’abril del 2015 per Esquerra Unida –que van ser denunciades davant de la Fiscalia el juliol del 2014– han eixit aquesta setmana a la palestra després de l’operació policial duta a terme dimarts. Entre els detinguts per la Guàrdia Civil hi ha María José Alcón, que va ser regidora i assessora de Barberá; María del Carmen García-Fuster, exsecretària del grup popular a l’Ajuntament de València, assessora del PP en aquest mandat i una de les persones de confiança de l’exprimera edil o Pedro Aracil, exassessor de Cultura. A més, també hi estan imputats Alfonso Novo, regidor i portaveu popular al consistori, o Luis Salom, assessor popular. Tots ells han format part de l’equip de Barberá.

Ritaleaks.- Compromís denunciava fa un any factures a compte de l’alcaldia per valor de 278.000 euros en dinars, alcohol, hotels... Fiscalia investiga les presumptes irregularitats en despeses de representació de la senadora del Partit Popular entre el 2011 i el 2014, etapa en què ocupava l’alcaldia de València.

Etiquetas
stats