Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els socialistes, abocats a decidir sobre el futur de l’expresident de la Diputació de València imputat per tres delictes

Jorge Rodríguez saluda a Ximo Puig en un acto público

Laura Martínez

València —

0

L’alçament del secret de sumari de l’operació Alqueria posa el PSPV-PSOE, que lidera el president de la Generalitat, Ximo Puig, en un compromís a dues setmanes de les eleccions autonòmiques i a un mes de les municipals. La investigació a l’expresident de la Diputació de València, alcalde i candidat d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per haver col·locat set persones com a alts càrrecs en una empresa pública ha caigut en plena campanya electoral i obliga els socialistes valencians a prendre una decisió dràstica: deixar caure o mantindre un imputat per prevaricació, malversació de fons i tràfic d’influències. Una bomba que sabien que esclataria en qualsevol moment i podria afectar-los en la campanya.

L’informe de la Udef i les perquisicions del jutjat apunten que la cúpula de la corporació provincial va contractar de manera irregular uns quants alts càrrecs del PSPV i un de Compromís, amb sous pròxims a 50.000 euros de l’empresa pública Divalterra, creada per a tapar la mala reputació de l’antiga Imelsa, germen del cas Taula, que va portar a la dimissió del president de la Diputació del PP Alfonso Rus.

Hores abans de conéixer-se el contingut dels informes, el líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, assegurava que no li tremolaria la mà. “Aquesta societat ja va patir massa el desvergonyiment de la dreta i nosaltres volem simplement fer bé el que és la dignificació de la política i intentar ser responsables i així actuarem”, assegurava. El dirigent socialista emplaçava la presa de decisió a conéixer l’acusació que pesa sobre Rodríguez i el seu equip. No obstant això, des del PSPV van explicar la vesprada de dimarts que no prendria una decisió respecte a Jorge Rodríguez fins a estudiar el sumari i conéixer amb detall les acusacions.

Malgrat les imputacions, la figura de Rodríguez és un valor per als socialistes. L’expresident de la corporació provincial va aconseguir mantindre’s com a candidat a l’alcaldia d’Ontinyent després de la seua detenció i d’un pols amb la direcció de Ferraz. El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que va forçar la dimissió com a president de la Diputació, demanava la destitució de l’alcalde i va vetar inicialment que es presentara a les primàries, encara que una setmana després la direcció va cedir i li va permetre accedir a la candidatura si no hi havia novetats en la seua situació judicial.

Rodríguez és una peça important per la situació que ocupa. Va guanyar l’alcaldia d’Ontinyent el 2015 amb una majoria aclaparadora. Si el PSPV-PSOE el deixa caure, posa en perill el diputat provincial que es tria per Ontinyent, l’escó que li va donar la presidència de la Diputació.

Hores abans d’alçar-se el secret de sumari, Rodríguez ironitzava sobre la qüestió. L’expresident veia “curiós” que es publicara aquesta informació tot just amb uns dies de marge per a presentar les candidatures per a les eleccions municipals i dubtava de les actuacions de la Udef, que es va presentar dues vegades a l’ajuntament per buscar la mateixa informació que s’havien emportat mesos arrere. “Llegint el que un llig últimament sobre les clavegueres de l’Estat comença al final a tindre dubtes”, expressava Rodríguez.

Etiquetas
stats