Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els socialistes es posen les piles a la Fonteta

Pedro Sánchez ompli la Fonteta de València amb més de 8.000 persones en el seu míting més gran de la campanya

Adolf Beltran

Com els equips bregats en moltes competicions, el PSOE ha aprofitat el míting d’aquest diumenge a València per a estrényer les dents en l’últim tram de la campanya. Els socialistes s’han posat les piles a València, on l’ambient electoral del partit havia estat fluix fins ara, i des de la ciutat, en un acte connectat amb altres mítings en diversos llocs d’Espanya, han cridat a la mobilització en els dies que queden per a les eleccions del 20 de desembre.

Davant de prop de 8.000 persones, que omplien el pavelló de la Font de Sant Lluís, col·loquialment conegut com la Fonteta, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha evocat l’ús del recinte, on juga el València Basket, per a dir a Pedro Sánchez, candidat a president del Govern: “En tota la temporada no s’ha perdut ací cap partit. Tampoc aquest”. Puig ha recordat que fa sis mesos es posava en dubte el canvi en les autonòmiques i ell és ara president. “El canvi no és xarrameca, és dir i fer”, ha afegit, i ha posat d’exemples decisions del seu govern en aqueixos mesos, com la devolució de la targeta sanitària als immigrants sense papers, la gratuïtat de llibres de text o la moratòria de desnonaments. “Si ho vam aconseguir fa sis mesos, també ara”, ha assenyalat Puig, que ha insistit: “No us fallarem”.

Animat com venia el públic pel grup Bajoqueta Rock i els compassos de la Unió Musical Socialista, els assistents han animat la breu intervenció del cap de cartell per la circumscripció de València, Ana Botella (“La bona, la bona”, han cridat en al·lusió al nom coincident de l’exalcaldessa de Madrid), que ha esgrimit la papereta de vot i ha apel·lat directament a la militància socialista, de la que ha assegurat que respon “en els moments bons, en els moments difícils i en tots els moments”.

No és un moment fàcil, per descomptat, el que viu el PSOE. I Sánchez n’és conscient. Per això, en la seua intervenció, ha fet el mateix gest de mostrar la papereta, i ha proclamat: “Aquest el vot del canvi; amb aquest vot despatxarem l’amic de Bárcenas de la Moncloa”. El candidat a la presidència –que ha reiterat el seu compromís amb la Comunitat Valenciana en prometre que “tindrà el finançament que es mereix”–, ha centrat en Rajoy les seues crítiques, encara que no ha oblidat carregar també contra Ciutadans i contra Podem. “A vegades hem errat”, ha assegurat en l’únic moment d’autocrítica que s’ha permés, després de repassar els èxits dels governs socialistes successius per a reforçar la idea que només hi haurà canvi si guanya el PSOE. “No tot ho hem fet bé, però tot el que s’ha fet bé porta el segell del PSOE”.

Els socialistes, doncs, s’han posat les piles a la Fonteta, amb una demostració que el partit conserva molt del seu múscul militant. “Així és la renovació, així és el canvi”, ha assegurat Puig en un moment del seu discurs, quan s’ha referit als alcaldes, joves majoritàriament, que el PSPV-PSOE ha situat al capdavant de molts ajuntaments arran de les eleccions del mes de maig passat. L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, no obstant això, estava a aqueixes hores en un altre míting, perquè és de Compromís. El que dóna una idea del repte que els socialistes valencians afronten el 20D en aquestes terres que van ser en un altre temps un feu del PP.

Etiquetas
stats