Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Els terrenys del port vinculats a la Fórmula 1 queden desbloquejats per a fer-ne un ús civil

Les instal•lacions del port de València que estaven bloquejades per la Fórmula 1

Carlos Navarro Castelló

València —

La consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, ha informat aquest dimecres que els terrenys del port de València vinculats a la Fórmula 1 han quedat lliures per a poder fer-ne un ús civil.

Salvador ha informat que el ple del Consell aprovarà divendres la finalització de les obres del circuit urbà i dels equipaments corresponents, un tràmit administratiu necessari per a poder fer-ne un ús diferent de l’esportiu.

L’acord comporta deixar lliures els magatzems 4 i 5, on es van instal·lar els boxs, i altres terrenys que llavors es van destinar a aparcaments, àrea de venda automàtica, heliport i altres instal·lacions complementàries, com la zona del pàdoc.

Per virtut d’aquest acord, la Generalitat i l’Ajuntament hauran de negociar com es repartiran el cost del desmuntatge dels boxs, faena valorada en un milió d’euros.

Una vegada s’arribe a un acord, els magatzems se cediran a l’Ajuntament, que haurà de decidir en el marc del pla d’usos de la Marina Reial, juntament amb la Generalitat i el port, per a què es poden fer servir aquestes instal·lacions. Pel que fa a aquest punt, Salvador ha comentat que hi ha diverses empreses interessades a fer-se càrrec de la gestió dels magatzems.

A més, la consellera ha criticat que aquest afer haja estat bloquejat des de fa quatre anys, ja que l’últim any que s’hi va celebrar un Gran Premi va ser el 2012, i ha recordat que a les darreries de l’any passat es van cedir a l’Ajuntament tots els terrenys del sector del Grau vinculats a la Fórmula 1, inclosa la passarel·la del Cuc de Llum.

Salvador ha recordat que tota l’obra del circuit urbà i dels equipaments annexos ha costat a les arques públiques 98,1 milions d’euros, malgrat que el PP va assegurar que no costarien ni euro als valencians. D’aquests milions, el Consell haurà de pagar des d’enguany 7,5 milions d’euros per exercici fins al 2023 per a eixugar un crèdit de 60 milions que es va demanar per a finançar les obres.

Etiquetas
stats